ESPORTS

GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 12 – ΗΠΑ: Νικητής ο Ν. Τζανετάτος

Tο GVR e-sports μεταφέρθηκε στην “χώρα της ευκαιρίας”, τις ΗΠΑ, όπου οι οδηγοί χάρισαν έναν άκρως ανατρεπτικό αγώνα, με το σερί νικών του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Γιώργου Σταματόπουλου Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο να λαμβάνει τέλος.

Ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του 12ου αγώνα του GVR e-sports, κατακτώντας μία πολύ άνετη νίκη που τον έφερε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Γιάννης Γαβαλίδης Panionios e-sports, σημειώνοντας ένα “άτυπο” 1-2 για την ομάδα του “Ιστορικού”.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe, σημειώνοντας ακόμα ένα βάθρο στο φετινό πρωτάθλημα.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΖΑΝΕΤΑΤΟ PANIONIOS E-SPORTS

Ήδη από τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports έδειξε ότι θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών. Από τις πρώτες του προσπάθειες αποτέλεσε το σημείο αναφοράς. Εν τέλει, το 1:32.800 ήταν ο χρόνος με τον οποίο κατέκτησε την pole position, αφού Νικόλαος Γκέκας, Γιάννης Γαβαλίδης Panionios e-sports, Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο και Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να “πλησιάσουν”.

Αξιοσημείωτο δε, παραμένει το γεγονός ότι ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο έδειχνε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να μην μπορεί να βρεθεί καν κοντά στην μάχη για την pole position, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να κατατάσσεται εν τέλει 6ος, ένα πολύ κακό αποτέλεσμα δεδομένων των προσδοκιών προς το πρόσωπό του και της ποιότητας της οποίας επανειλημμένα έχει βγάλει στην πίστα. Μπροστά του κατετάγη ο εξαιρετικός Μάνος Νταούτ, ο νεαρός οδηγός της Alpine. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση του Ιωάννη Τσουρέκα ο οποίος κατετάγη 8ος, μπροστά από τον Βαγγέλη Λάκατζη και τον Μιχάλη Παρέλλη, αλλά πίσω από τον Ηρακλή Καλπατζίδη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ήδη από την 1η στροφή οι 680 θεατές που παρακολουθο΄΄υσαν πήραν μία “γεύση” από ότι θα ακολουθούσε. Ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports χάθηκε εντελώς στον ορίζοντα και έκανε έναν κυριαρχικό αγώνα, δίχως να επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να τον απειλήσει. Πίσω του είχε αρχίσει ήδη η μάχη μεταξύ του Νικόλαου Γκέκα και του Γιάννη Γαβαλίδη Panionios e-sports. Σημάδια ανάκαμψης έδειξε και ο περσινός πρωταθλητής, Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο, ο οποίος πετάχτηκε στην 4η θέση. Η μάχη των 3ων οδηγών κορυφώθηκε στον 8ο γύρο, όπου στην προσπάθειά του ο Νικόλαος Γκέκας να αμυνθεί απέναντι στην επίθεση του Γιώργου Σταματόπουλου Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο, θα χάσει τα φρένα του και θα συγκρουστεί με τον Γιάννη Γαβαλίδη Panionios e-sports.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο να ανέβει 2 θέσεις και ο Νικόλαος Γκέκας να δεχτεί ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες. Ωστόσο, λίγο μετά, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο θα κάνει ένα τραγικό λάθος και θα κατρακυλήσει στην κατάταξη, γκρεμίζοντας ότι έχτιζε επί 8 γύρους και μπαίνοντας ξανά σε τροχιά ανάκαμψης, φτάνοντας ωστόσο μέχρι την 7η θέση. Φυσικά, στην πρωτοπορεία δεν είχε αλλάξει τίποτα (και ούτε θα αλλάξει μέχρι το τέλος), με το μοναδικό “άγχος” στο κεφάλι του Νικηφόρου Τζανετάτου Panionios e-sports να είναι το πότε θα μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Εν τέλει, ο Δημήτρης Σταυρούλης που προσπάθησε να κερδίσει εντός πίστας την 3η θέση, θα πάρει μετά το τέλος του αγώνα και τις ποινές το “χάλκινο μετάλλειο”, με τους Μάνο Νταούτ και Ιωάννη Τσουρέκα να ολοκληρώνουν μ΄΄ια μεστή εμφάνιση στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη των Δημήτρη Σταυρούλη και Νικόλαου Γκέκα επί τόσους συναπτούς γύρους κράτησε τους θεατές σε τρομερή αγωνία.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Σίγουρα ειδική αναφορά αξίζει στον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports. Έκανε μία πραγματικά κυριαρχική εμφάνιση, πρωταθληματικού επιπέδου και δεν επέτρεψε ποτέ και σε κανέναν να τον απειλήσει. Εξίσου μεγάλοι πρωταγωνιστές βέβαια είναι οι Δημήτρης Σταυρούλης και Νικόλαος Γκέκας. Οι μάχες που έδωσαν επί 10 γύρους ήταν εντυπωσιακές και πάρα πολύ καθαρές, αναδεικνύοντας το επίπεδο των δύο οδηγών του GVR e-sports.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Δημήτρης Σταυρούλης Pine Cafe με το 1:35.982.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 30 Απριλίου στις 19:00, με τον 13ο αγώναπίστα του Bahrain*.

*ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί από το κανάλι του GVR e-sports για λόγους ανωτέρας βίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!