GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 11 – Βραζιλία: Νικητής ο Γ. Σταματόπουλος

Η 11η στροφή του πρωταθλήματος του GVR e-sports μετέφερε τους οδηγούς στην Βραζιλία, όπου ο Γιώργος Σταματόπουλος κατέκτησε συνέχισε το σερί νικών του.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο κατέκτησε ακόμα μία νίκη στο GVR e-sports, αποκτώντας μία διαφορά 26 βαθμών στο πρωτάθλημα οδηγών.

Στην 2η θέση έμεινε ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε ισοβαθμία στην 2η θέση του πρωταθλήματος.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Γκέκας, φτάνοντας του 123 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ NIKHFORO TZANETATO PANIONIOS E-SPORTS

Από την αρχή ξεχώρισαν οι “πρωταγωνιστές” των κατατακτηρίων. Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο και Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports ήταν οι δύο υποψήφιοι για την pole position. Οι δύο εναλλάσσονταν στην pole position σε κάθε προσπάθεια. Μάλιστα η διαφορά τους δεν έφτασε ποτέ σε “απαγορευτικά” επίπεδα. Ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto racing – Παπαγγελόπουλος μηχανουργείο φαινόταν ότι θα πάρει την pole position με τον τελευταίο του γύρο, ωστόσο ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports. με έναν “όχι τέλειο” (όπως τον χαρακτήρισε μετά το τέλος του αγώνα) γύρο, κατάφερε να είναι αυτός ο νικητής των κατατακτηρίων.

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports και Νικόλαος Γκέκας οι οποίοι μαζί με τον Δημήτρη Σταυρούλη Pine Cafe κατέλαβαν τις θέσεις 3, 4 και 5 αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Τάσος Μπουγουλιάς, Μάνος Νταούτ και Μιχάλης Παρέλλης, ενώ την 10αδα έκλεισαν οι Ηρακλής Καλπατζίδης και Γιώργος Μαυρίδης. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η εμφάνιση του Σπύρου Σεβαστού myhero.gr, ο οποίος, ωστόσο, έμεινε στην 12η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση του αγώνα ήταν επεισοδιακή. Οι Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports, Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο και Νικόλαος Γκέκας συγκρούστηκαν, ωστόσο κανένας εκ των 3 δεν αποκόμισε ζημιά. Ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports κράτησε την πρωτοπορία παρά το συμβάν. Οι αγωνοοδίκες έκριναν ότι υπαίτιοι ήταν οι Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο και Νικόλαος Γκέκας, ωστόσο δεν επέβαλαν ποινές, καθώς δεν υπήρξαν συνέπειες. Η συνέχεια του αγώνα ήθελε τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports και τον Γιώργο Σταματόπουλο Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο να βρίσκονται διαρκώς σε απόσταση DRS, με τους δύο να σκέφτονται όχι μόνο τον αγώνα, αλλά και τις στρατηγικές και τα pit stops τους.

Πιο πίσω, ο Νικόλαος Γκέκας, ο οποίος είχε κάνει πολύ καλή εκκίνηση, έχοντας εμπλακεί, ωστόσο, και στο συμβάν των 3 οδηγών, κρατούσε πίσω του τον Γιάννη Γαβαλίδη Lioli Arome – Panionios e-sports. Το αυτοκίνητο ασφαλείας διέκοψε ουκ ολίγες φορές τον αγώνα, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τους οδηγούς, οι οποίοι συνέχισαν απτόητοι. Το ενδιαφέρον τράβηξαν οι Γιώργος Μαυρίδης, Δημήτρης Σταυυρούλης και Νικόλαος Φώτης, δίνοντας μερικές όμορφες μάχες, ενώ στην μάχη για την πρωτοπορία ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports έδειχνε να αντέχει στην πίεση του Γιώργου Σταματόπουλου Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο. Στην μάχη για την 3η θέση ενεπλάκη και ο Τάσος Μπουγουλιάς, με τους Νικόλαο Γκέκα και Γιάννη Γαβαλίδη να πρέπει να υπολογίζουν και εκείνον, όσον αφορά τις στρατηγικές τους.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Στον 21ο γύρο, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο προσπέρασε τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports, μπαίνοντας όμως στον ίδιο γύρο στα pits, με τον αντίπαλό του να ακολουθεί έναν γύρο αργότερα. Αυτό έδωσε ένα προβάδισμα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, το οποίο όμως δεν διήρκησε πολύ. Στον 34ο γύρο στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού, ο Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports έκανε το προσπέρασμα, όμως στον ίδιο γύρο, στην επόμενη ευθεία, ο Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο προσπέρασε εκ νέου, με τους δύο οδηγούς να έχουν επαφή και τον Νικηφόρο Τζανετάτο Panionios e-sports να βγαίνει εκτός πίστας και να χάνει, εν τέλει, την θέση του. Οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπαίτιο, ωστόσο δεν του επέβαλαν κάποια ποινή, καθώς δεν υπήρξαν συνέπειες.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αναμφίβολα οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι Νικηφόρος Τζανετάτος Panionios e-sports και Γιώργος Σταματόπουλος Karafotias moto-racing – Παπαγγελόπουλος Σιδηρουργείο Μηχανουργείο. Επί 36 γύρους προσέφεραν άπλετο θέμα στους φίλους του GVR e-sports και έμειναν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής, με την αγωνία να κορυφώνεται. Η μάχη τους μεταφέρθηκε φυσικά και σε επίπεδο στρατηγικής, όπου και εκεί όλοι οι φίλοι του GVR e-sports έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το θέαμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 3 ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Γιάννης Γαβαλίδης Lioli Arome – Panionios e-sports με το 1:09.572.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 4 Απριλίου στις 16:30, με τον 10ο αγώναπίστα της Αυστρίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS