GVR: Ayrton Senna League – Αγώνας 1 – Γαλλία: Νικητής ο Ν. Κωστάκης

Όπως τους αφήσαμε, έτσι τους ξαναβρίσκουμε τους οδηγούς του GVR e-sports, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Ayrton Senna League να είναι πλούσια σε θέμα και ανατροπές.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Νίκος Κωστάκης, ο οποίος κατάφερε να μείνει μακρυά από ποινές, οδήγησε σταθερά και με ακρίβεια, με αποτέλεσμα να σημειώσει την 1η του νίκη για φέτος στο GVR e-sports.

Αν και πέρασε 1ος την γραμμή εκκίνησης – τερματισμού, ο Κώστας Κοτσίρης (ο γνωστός στον κόσμο του sim racing ως “Lezad”) αρκέστηκε στην 2η θέση, λόγω ποινής που του επέβαλε το παιχνίδι για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών στο περσινό πρωτάθλημα, ο Μικέλε Λάχα, ήταν αυτός που ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, εξαργυρώνοντας άλλη μία μεστή εμφάνιση, όπως μας είχε συνηθίσει έως τώρα.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΕΛΕ ΛΑΧΑ

Άπλετο ήταν το θέαμα και οι ανατροπές και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Μικέλε Λάχα έδειξε για ποιόν λόγο ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στο περσινό πρωτάθλημα, αφού ήδη από τις πρώτες του προσπάθειες άφησε πίσω του ονόματα όπως ο Νίκος Κωστάκης και ο περσινός πρωταθλητής, Γιώργος Σταματόπουλος. Την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο των οδηγών μαρτυρά το γεγονός ότι η πρώτη 10άδα βρισκόταν στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Γιώργος Σταματόπουλος είχε πάρει προσωρινά την pole position, όμως σταμάτησε τις προσπάθειές του, θεωρώντας ότι δεν δύναται να καταφέρει κάτι καλύτερο. Το 1:30.252 του Μικέλε Λάχα τον είχε αφήσει στην 3η θέση. Ωστόσο, ο οδηγός της Alpha Tauri θα περάσει στην τελευταία του προσπάθεια την γραμμή εκκίνησης τερματισμού και θα “γράψει” το 1:30.031, το οποίο ήταν και ο τελικός χρόνος της pole position.

Εξαιρετικές κατατακτήριες πραγματοποίησε και ο Νίκος Σπαθής, με τον χρόνο του να τον φέρνει στην 6η θέση εκκίνησης, στον πρώτο του επίσημο αγώνα πρωταθλήματος μετά από πολύμηνη απουσία. Εξίσου θετικά ήταν τα πρώτα δείγματα και από τον Γιάννη Γαβαλίδη, περσινό πρωταθλητή της Alain Prost League, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στην Ayrton Senna League κατάφερε να πλασαριστεί στην 9η θέση. Άμεση απειλή για τον Μικέλε Λάχα ήταν οι Νίκος Κωστάκης και Γιώργος Σταματόπουλος, οι οποίοι είχαν πίσω τους τους πάντα επικίνδυνους, Κώστα Κοτσίρη και Νικηφόρο Τζανετάτο. Δημήτρης Σταυρούλης, Μάνος Νταούτ και Σπύρος Σεβαστός συμπλήρωσαν την 10άδα, με τους 3 οδηγούς να δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο στις πρώτες κατατακτήριες της σεζόν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πολύ καλή εκκίνηση πραγματοποίησε ο Νίκος Κωστάκης, ο οποίος προσπέρασε τον Μικέλε Λάχα στην 1η στροφή και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Αντιθέτως, καταστροφική εκκίνηση έκανε ο Γιώργος Σταματόπουλος, με αποτέλεσμα να προσπαθεί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα να ανακάμψει. Την “αδράνειά” του αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Κώστας Κοτσίρης, ο οποίος αμέσως προσπάθησε να απειλείσει τον Μικέλε Λάχα για την 2η θέση. Ωστόσο, ο Νικηφόρος Τζανετάτος είχε άλλη άποψη και για τους επόμενους γύρους “ενοχλούσε” τον Κώστα Κοτσίρη, με τον οποίο χάρισαν πανέμορφες μάχες και αλλεπάλληλες εναλλαγές θέσεων στους θεατές του GVR e-sports.

Αρκετά καλούς πρώτους γύρους έκανε και ο Νίκος Σπαθής, ο οποίος παρέμεινε στην 5η θέση προσπαθώντας να εμπλακεί στην μάχη για το βάθρο. Ωστόσο, οι ατυχίες χτύπησαν την πόρτα του οδηγού της Haas. Ο λόγος ήταν ότι ο Νίκος Σπαθής δέχτηκε κάποιες ποινές από το παιχνίδι και εν τέλει κατρακύλησε στην 11η θέση, επισκιάζοντας έτσι μία κατά τα άλλα θετική “επιστροφή” του στις πίστες του GVR e-sports. Το highlight του αγώνα ήταν οι συνεχόμενες μάχες μεταξύ του Μάνου Νταούτ και του Γιάννη Γαβαλίδη. Οι δύο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστές της Alain Prost League μετέφεραν την αντιπαλότητά τους Ayrton Senna League. Αποτέλεσμα αυτού να χαρίσουν υψηλού επιπέδου μάχες για πολλούς γύρους στους θεατές του αγώνα.

Πολύ σταθερό αγώνα έκαναν οι Δημήτρης Σταυρούλης και Μικέλε Λάχα, με τον πρώτο να τερματίζει εν τέλει στην 7η θέση και τον 2ο να κατατκτά το βάθρο (3η θέση). Ο Γιάννης Γαβαλίδης έμεινε εν τέλει εκτός βαθμών στην 12η θέση, λόγω μίας ποινής που δέχτηκε από τους αγωνοδίκες για μία επαφή σε μάχη με τον Νίκο Σπαθή. Εξαιρετική πρώτη εμφάνιση στην Ayrton Senna League σημείωσε, όμως, και ο Νικόλαος Γκέκας, τερματίζοντας στην 5η θέση. Η αδρεναλίνη και η αγωνία χτύπησαν κόκκινο στους τελευταίους γύρους, όταν ο Νίκος Κωστάκης και ο Κώστας Κοτσίρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.

Οι δύο οδηγοί είχαν επιλέξει διαφορετική στρατηγική, με αποτέλεσμα στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Κώστας Κοτσίρης να έχει τα ελαστικά του σε καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, παρά το προσπέρασμα που έκανε στον Νίκο Κωστάκη, ο οδηγός του Παναθηναϊκού δεν σεβάστηκε τα όρια πίστας, με αποτέλεσμα να δεχτεί μία ποινή 3 δευτερολέπτων, από την οποία δεν ανέκαμψε και εν τέλει έχασε την 1η θέση από τον Νίκο Κωστάκη.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ανάμεσα στους διακριθέντες του αγώνα είναι οι Γιάννης Γαβαλίδης και Μάνος Νταούτ. Οι δύο οδηγοί χάρισαν στους θεατές πανέμορφες μάχες για πολλούς γύρους, μονοπωλώντας το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη μας, Δημήτρη Ακρίβου. Επίσης διακριθέντες ήταν οι Νίκος Κωστάκης της πίστας Speed Park και ο Κώστας Κοτσίρης του Παναθηναϊκού. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε τον Κώστα Μεσσήνη, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στο GVR e-sports έκανε μία σταθερή και καθαρή από συμβάντα εμφάνιση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα, η οποία τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Ν. ΚΩΣΤΑΚΗΣ
2.Κ. ΚΟΤΣΙΡΗΣ
3.Μ. ΛΑΧΑ
4.Ν ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ
5.Ν. ΓΚΕΚΑΣ
6.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
7.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
8.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
9.Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ
10.Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
11.Ν. ΣΠΑΘΗΣ
12.Γ. ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ
13.Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ
14.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
15.Ε. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
16.Κ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
17.Μ. ΚΑΛΙΤΣΟΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ AYRTON SENNA LEAGUE

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Κώστας Κοτσίρης με το 1:32.864.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ.

Επόμενο ραντεβού της Ayrton Senna League την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στις 21:00, με τον 2ο αγώνα, πίστα του Βελγίου.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS