ESPORTS

GVR: Alain Prost League – Αγώνας 7 – Μονακό: Νικητής ο Β. Δελής

Το GVR e-sports έφτασε επισήμως στα μισά του πρωταθλήματος της Alain Prost League, με το νυχτερινό Μονακό να χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες ανατροπές, ενώ ένα στατιστικό που “κρατούσε”, εν τέλει “έσπασε”.

Ο Βασίλης Δελής κατέκτησε άλλη μία νίκη στο GVR e-sports, παραμένοντας με αξιώσεις στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Ντούσκος, καταφέρνοντας να ελαχιστοποιήσει την χασούρα και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά την ποινή που ΄δέχτηκε, ο Τάσος Μπουγουλιάς “έπεσε” από το 2ο στο 3ο σκαλί του βάθρου, παραμένοντας όμως στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΪΓΚΟΥΝΗ F1RACINGNEWS.GR

Οι κατατακτήριες στο νυχτερινό Μονακό ήταν άκρως ανατρεπτικές. Αν και ο Βασίλης Δελής φαινόταν αρχικά να ελέγχει πλήρως το αποτέλεσμα, ο Χρήστος Ντούσκος είχε διαφορετική άποψη και 8 λεπτά πριν το τέλος άφησε τον Βασίλη Δελή 3 δέκατα πίσω του. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση όμως είχαμε και από τις δύο Haas με τους Ζανή Τσακμάκα και Τάσο Μπουγουλιά στις θέσεις 5 και 3 αντίστοιχα. Ο Ηρακλής Καλπατζίδης βρισκόταν ανάμεσά τους. Πιο πίσω, ο Γιώργος Μπουρτσάλας, ο οποίος είχε κατακτήσει το βάθρο στον αντίστοιχο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος, είχε πλασαριστεί στην 8η θέση. Πίσω του ήταν ο Βασίλης Δημούδης DImoudis Marine και ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous. Οι Ηλίας Σαχινίδης και Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr βρίσκονταν στις θέσεις 7 και 6 αντίστοιχα.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε σε “νεκρό χρόνο” με τον Χρήστο Παπαχρήστο GP Pappous. Ωστόσο, πρότερα, ο Γιώργος Τοϊγκου΄νης F1racingnews.gr είχε καταφέρει να σημειώσει το 1:10.820, που ήταν και ο τελικός χρόνος της pole position, με τον Χρήστο Ντούσκο να μένει στην 2η θέση εκκίνησης για 0.059 δευτερόλεπτα. Με έναν καταπληκτικό γύρο, όμως, ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous θα “πετάξει” στην 2η σειρά εκκίνησης και την 3η θέση, αφήνοντας 4ο τον Βασίλη Δελή. Εξίσου εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Βαγγέλη Λάκατζη, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί στην 6η θέση, δίπλα στον Τάσο Μπουγουλιά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τις κατατακτήριες να αποτελούν πλέον παρελθόν και τον δικό μας Γιώργο Τοϊγκου΄νη F1racingnews.gr να έχει κάνει ήδη την μισή δουλειά, επόμενο μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της νίκης ήταν να παραμείνει 1ος στην 1η στροφή. Ο Χρήστος Ντούσκος, όμως, είχε άλλα σχέδια, αφού αντέδρασε ακαριαία στα κόκκινα φώτα και προσπέρασε τον Γιώργο Τοϊγκου΄νη F1racingnews.gr για να βρεθεί αυτός στην πρωτοπορεία. Πάρα πολύ καλή εκκίνηση έκανε επίσης ο Ηλίας Σαχινίδης, ο οποίος βρέθηκε στην 4η θέση, προσπερνώντας μάλιστα και τον ομόσταυλό του, Βασίλη Δελή, ο οποίος έπεσε στην 6η θέση. Μεγάλος κερδισμένος ήταν όμως και ο Θάνος Χουσίδης, ο οποίος κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στην 8η. Στην 9η θέση βρέθηκλε ο Βαλάντης Μάμαλης ενώ ο Βασίλης Δημούδης Dimoudis Marine κράτησε την 10η θέση.

Δυστυχώς για τον οδηγό μας, Γιώργο Τοϊγκου΄νη F1racingnews.gr ο αγώνας του δεν κύλησε ομαλά. Κάποια λάθη της στιγμής του στοίχισαν με αποτέλεσμα να δεχτεί κάποιες ποινές για παραβίαση των ορίων της πίστας. Επιπλέον, η στρατηγική που ακολούθησε ο Βασίλης Δελής ήταν σεμιναριακή, ενώ λειτούργησε σε βάρος του Γιώργου Τοϊγκου΄νη F1racingnews.gr, αφού μετά τα pit stop των δύο οδηγών, ο Βασίλης Δελής ήταν μπροστά από τον οδηγό που στηρίζει η σελίδα μας.

Το πρώτο μισό του αγώνα είχε ως highlights την άνοδο και την “λάμψη” των outsider (αν μπορεί να ειπωθεί αυτό για οδηγό του πρωταθλήματος), με τον Βαγγέλη Λάκατζη να αναρριχάται στην 4η θέση, ενώ ο οδηγός του Πανιωνίου, Δημήτρης Σεϊμέκης Panionios e-sports είχε σκαρφαλώσει στην 7η θέση. Φυσικά, η στρατηγική του Βασίλη Δελή ήταν ίσως το θέμα του αγώνα καθώς φαίνεται ότι ήταν ο λόγος που εν τέλει πήρε την νίκη. Ο μόνος από τους πρωτοπόρους που κατάφερε μετά το pit stop να βγει μπροστά του ήταν ο Χρήστος Ντούσκος.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο μαχητής Γιώργος Τοϊγκου΄νης F1racingnews.gr δεν τα παράτησε και συνέχισε να παλεύει. Στον 24ο γύρο κατάφερε το προσπέρασμα στον Χρήστο Παπαχρήστο GP Pappous, ο οποίος αργά αλλά σταθερά όδευε προς ακόμα ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα του GVR e-sports. Όλα άλλαξαν όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα. Ο Χρήστος Ντούσκος επέλεξε να μπει στα pits σε μία ριψοκίνδυνη απόφαση, η οποία όμως ήταν απόλυτα λογική. Με την επανεκκίνηση του αγώνα, ο Χρήστος Ντούσκος προσπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες τον Τάσο Μπουγουλιά. Ο Γιώργος Τοϊγκου΄νης F1racingnews.gr αποδείχθηκε πιο δύσκολος αντίπαλος, ωστόσο λόγω των ποινών ο Χρήστος Ντούσκος κατέκτησε εν τέλει την 2η θέση.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Αναμφίβολα οδηγός του αγώνα ήταν ο Βασίλης Δελής. Ξεκίνησε από τις θέσεις εκτός βάθρου και με την στρατηγική του και το undercut που έκανε κατάφερε να βρεθεί σε θέση ισχύος. Διάβασε τον αγώνα όπως κανένας άλλος. Μπορεί να μην πήρε την pole position, ίσως το σημαντικότερο για τον αγώνα του Μονακό, όμως παίρνοντας για ακόμα μία φορά τις σωστές αποφάσεις στρατηγικής, κατέκτησε άλλη μία νίκη στο GVR e-sports.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ALAIN PROST LEAGUE
GVR Calendar - Alain Prost League

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Νίκος Φάφαλης με το 1:12.596.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ, στο κανάλι του GVR e-sports.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 1 Μαρτίου στις 21:00, με τον 8ο αγώναπίστα της Ισπανίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!