GVR: Alain Prost League – Αγώνας 5 – Ουγγαρία: Νικητής ο Β. Δελής

Το πρωτάθλημα της Alain Prost League συνεχίζει να τραβάει τα βλέμματα των φίλων του GVR e-sports, αφού μετά και τον 5ο αγώνα, πίστα της Ουγγαρίας, ο βαθμολογικός πίνακας δίνει όχι ένα αλλά τρια φαβορί!

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Βασίλης Δελής, αφού πέτυχε ακόμα μία κυριαρχική νίκη στο GVR e-sports.

Ο Νίκος Φάφαλης, ένας από τους καθαρότερους οδηγούς του GVR e-sports, τερμάτισε στην 2η θέση, το πρώτο του φετινό βάθρο.

Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση συνόδευσε με το βάθρο ο Χρήστος Ντούσκος, κατακτώντας την 3η θέση στον αγώνα.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΗ

Με βροχή ξεκίνησαν οι κατατακτήριες στον 5ο αγώνα της Alain Prost League. Όλοι οι οδηγοί είχαν επιλέξει τα ενδιάμεσα ελαστικά, με τον Βασίλη Δελή να μην δείχνει εξαρχής τις προθέσεις του. Η pole position έμοιαζε υπόθεση των Τάσου Μπουγουλιά και Χρήστου Παπαχρήστου GP Pappous. Οι δύο οδηγοί μάχονταν στο πρώτο δεκάλεπτο και εναλλάσσονταν διαρκώς στην pole position. Κάθε προσπάθεια ήταν καλύτερη από την προηγούμενη. Εξαιρετική εμφάνιση σημείωνε και ο Χρήστος Ντούσκος έως τότε που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο. Μάχη μαζί του για την 3η θέση εκκίνησης έδινε ο Ζανής Τσακμάκας.

Πιο πίσω, οι Βασίλης Δημούδης και Βαγγέλης Λάκατζης έδειχναν ικανοί να διεκδικήσουν μία θέση στην πρώτη δεκάδα, ενώ ο Θάνος Χουσίδης προσπαθούσε να “πάρει” την 5η θέση εκκίνησης από τον Ηλία Σαχινίδη. Ωστόσο, με 9 λεπτά να απομένουν, ο Βασίλης Δελής θα σημειώσει το 1:27.254 που τον ανέβασε στην pole position. Έκτοτε ο Βασίλης Δελής δεν απειλήθηκε και δεν έπεσε ποτέ από την pole position. Αντιθέτως, με κάθε του προσπάθεια βελτίωνε τον χρόνο του και εξασφάλιζε τα κεκτημένα του. Ο τελικός του χρόνος ήταν το 1:26.974, με τον Βασίλη Δελή να είναι ο μόνος που “έσπασε” το όριο του 1:27.000.

Ο Χρήστος Ντούσκος πλαισίωσε τον Βασίλη Δελή στην πρώτη σειρά εκκίνησης, αφήνοντας πίσω του τον Χρήστο Παπαχρήστο GP Pappous. Εξαιρετική όμως ήταν η εμφάνιση του Ηρακλή Καλπατζίδη, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί στην 4η θέση, πίσω από τον Τάσο Μπουγουλιά. Ο Γιώργος Μπουρτσάλας με το εξαιρετικό 1:28.147 θα εκκινήσει τον αγώνα από την 6η θέση, με τον Θάνο Χουσίδη να τον ακολουθεί. Ο δικός μας Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr δεν βρήκε τα πατήματά του και έμεινε στην 8η θέση. Οι Ζανής Τσακμάκας και Ηλίας Σαχινίδης ολοκλήρωσαν την 10αδα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αγώνας ξεκίνησε με βροχή, με τους οδηγούς να επιλέγουν τα βρόχινα ελαστικά (με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα). Μία σύγκρουση του Χρήστου Παπαχρήστου GP Pappous με τον Γιώργο Μπουρτσάλα άφησε τον οδηγό της Red Bull στην 6η θέση. Οι αγωνοδίκες έκριναν υπαίτιο του συμβάντος τον Γιώργο Μπουρτσάλα και του επέβαλαν ποινή χρόνου 10 δευτερολέπτων. Αν και έκανε αρκετά καλή εκκίνηση στην βροχή, ο Βασίλης Δελής δέχτηκε το προσπέρασμα από τον Τάσο Μπουγουλιά. Την μάχη για την 7η θέση κέρδισε αρχικά ο δικός μας Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr, αφήνοντας πίσω του τις δύο Alpha Tauri των Ηρακλή Καλπατζίδη και Στέφανου Βουγιατζή. Μεγάλος χαμένος της εκκίνησης ήταν ο Θάνος Χουσίδης που έχασε 2 θέσεις.

Πριν προλάβει να ανακάμψει, ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous συγκρούστηκε με τον Γιώργο Τοϊγγκούνη F1racingnews.gr στην τελευταία στροφή. Οι αγωνοδίκες έκριναν υπαίτιο τον οδηγό της Red Bull και του επέβαλαν ποινή χρόνου 10 δευτερολέπτων. Παρ’ όλα αυτά, ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous ανέκαμψε από την τελευταία θέση για ακόμα έναν αγώνα και κατάφερε εν τέλει να δραπετεύσει από την Ουγγαρία με 2 υπερπολύτιμους βαθμούς. Κατά την διάρκεια του αγώνα γίναμε μάρτυρες ομηρικών μαχών μεταξύ αυτού, του Γιώργου Μπουρτσάλα, του Βασίλη Δελή, καθώς και του Χρήστου Ντούσκου. Οι μάχες αυτές, με τον Γιώργο Μπουρτσάλα να αμύνεται σθεναρά απέναντι στους 3 προαναφερθέντες οδηγούς, καθήλωσαν τους θεατές και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ

Τον χορό των pit stop άνοιξε ο Βασίλης Δελής, ο οποίος και φάνηκε να ευνοείται από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ωστόσο, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπρεπε να παλέψει για την πρώτη θέση, κάτι που έκανε και σε συνδυασμό με την καλή του στρατηηγική αλλά και τα εντυπωσιακά και απαιτητικά προσπεράσματα που έκανε το κατάφερε. Εξαιρετικές μάχες έδωσαν και οι Ηρακλής Καλπατζίδης και Θάνος Χουσίδης, με τον οδηγό της Red Bull ωστόσο να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του οδηγού της Alpha Tauri. Ένα λάθος, όμως, του Ηρακλή Καλπατζίδη ήταν αρκετό για τον Θάνο Χουσίδη, ώστε να κρατήσει εν τέλει την 6η θέση. Ο αγώνας πέρασε από όλα τα είδη καιρικών συνθηκών, με τον Τάσο Μπουγουλιά να κατακτά εν τ΄΄ελει τον ταχύτερο γύρο.

Ο Θ΄΄ανος Χουσίδης δεν άντεξε με τα φθαρμένα του ελαστικά και παρότι βρισκόταν στην πρωτοπορία, εν τέλει άρχισσε να χάνει θέσεις. Οι Χρήστος Ντούσκος και Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe ήταν οι οδηγοί που εκμεταλλεύτηκαν τον αργό ρυθμό του Θάνου Χουσίδη και ανέβηκαν στο βάθρο. Την νίκη φυσικά πήρε ο Βασίλης Δελής, ο οποίος είχε μόνο έναν στόχο στο μυαλό του: Να δει πρώτος την καρό σημαία.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Επείτηδες στο φίλμ του αγώνα δεν αναφέραμε τον Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe, ο οποίος είναι και ο οδηγός του αγώνα κατά την άποψη του γράφοντος. Το πολυαναμενόμενο βάθρο ήρθε για τον οδηγό από το Μέτσοβο και μάλιστα μετά από μία καταπληκτική και σεμιναριακή θα λέγαμε εμφάνιση. Διάβασε τις συνθήκες, η στρατηγική του ήταν ακριβής μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και η οδήγησή του ήταν καθαρή αλλά και ουσιαστική. Ο Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe ανέβηκε επάξια στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Ακόμα ένας οδηγός, όμως, που αξίζει μία ειδική αναφορά είναι ο “Πάνθηρας” Δημήτρης Σεϊμέκης Aerodrome Clothing Panionios E-sports. Δικαίωσε την ομάδα του Πανιωνίου που τον έχει εντάξει στις τάξεις της να την εκπροσωπεί στο πρωτάθλημα του GVR e-sports, αφού με μεστή οδήγηση και ώριμες αποφάσεις στην στρατηγική κατάφερε να κατακτήσει 4 πολύτιμους βαθμούς, αφήνοντας πίσω του οδηγούς όπως ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous και ο Ηλίας Σαχινίδης. Ακόμα μία διπλή βαθμολόγηση για την ομάδα της Alpine στο GVR e-sports, με τον Παύλο Παπαδόπουλο να κατακτά την 10η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ALAIN PROST LEAGUE
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Tάσος Μπουγουλιάς με το 1:20.377.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ, στο κανάλι του GVR e-sports.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου στις 21:00, με τον 6ο αγώναπίστα της Αυστραλίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS