ESPORTS

GVR: Alain Prost League – Αγώνας 4 – Αζερμπαϊτζάν: Νικητής ο Β. Δελής

Το GVR e-sports επέστρεψε στις οθόνες και για την Alain Prost League, με τομ πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς, όπου οι οδηγοί αναμετρήθηκαν και προσέφεραν άπλετο θέαμα στους δρόμους του Μπακού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής δείχνει να είναι ο Βασίλης Δελής φέτος στο GVR e-sports, αφού μόλις σε 4 αγώνες σημείωσε την 2η νίκη του.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Χρήστος Ντούσκος, ο οποίος δείχνει φέτος έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα του GVR e-sports.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο δικός μας Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr, ο οποίος σημείωσε έτσι ακόμα μία παρουσία σε βάθρο του GVR e-sports.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΗ

Για ακόμα έναν αγώνα οι κατατακτήριες ήταν απρόβλεπτες. Αν και ξεχώρισαν εξ αρχής κάποιοι διεκδικητές, τα πάντα κρίθηκαν στο τέλος. Το 1:40.172 του Τάσου Μπουγουλιά έμοιαζε απλησίαστο για τους υπόλοιπους οδηγούς. Στην μάχη, όμως, βρίσκονταν με αξιώσεις οι Βασίλης Δελής, Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr και ακολουθούσαν οι Χρήστος Ντούσκος και Ζανής Τσακμάκας. Εν τέλει, το 1:39.744 που σημείωσε ο Βασίλης Δελής ήταν και ο χρόνος της pole position. Ο Τάσος Μπουγουλιάς δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση, καθώς του έλειψε 1 δέκατο. Οι δυο τους άφησαν τον Χρήστο ντούσκο στην 3η θέση.

Η πολύ καλή παρουσία του Ηρακλή Καλπατζίδη του έδωσε το δικαίωμα να πλασαριστεί δίπλα στον Χρήστο Ντούσκο. Εξαιρετική εμφάνιση, όμως, σημείωσε και ο Γιώργος Μπουρτσάλας, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 8η θέση. Την 10αδα ΄έκλεισαν οι Βασίλης Δημούδης Dimoudis Marine και Άγγελος Λούβρος. Αν και στην αρχή έδειχνε να βρίσκεται στην μάχη για την pole position, ο δικός μας Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr συμβιβάστηκε εν τέλει με την 5η θέση, έχοντας δίπλα του στην 3η σειρ΄΄α εκκίνησης τον Ζανή Τσακμάκα. Ο Θάνος Χουσίδης της Red Bull έδειχνε να είχε ξεπεράσει τις “μέτριες” εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων και εκκινούσε από την 7η θέση. Κακές κατατακτήριες είχε ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous, μένοντας στην 14η θέση, ωστόσο στον αγώνα έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, θυμίζοντάς μας τον περσινό διεκδικητή του τίτλου. Παρόμοια ήταν στις κατατακτήριες και η εικόνα του Δημήτρη Σεϊμέκη Panionios e-sports, με τον οδηγό των Πανθήρων να μένει στην 17η θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ίσως την καλύτερή του εκκίννηση έκανε ο Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr. Ο οδηγός που στηρίζει η σελίδα μας αντέδρασε ακαριαία στα κόκκινα φώτα και στον 1ο γύρο είχε ήδη βρεθεί στην 3η θέση. Ο Τάσος Μπουγουλιάς δεν μπόρεσε να απειλήσει στην εκκίνηση τον Βασίλη Δελή. Η εγκατάλειψη των Ηλία Σαχινίδη και Παύλου Παπαδόπουλου έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ωστόσο τα πράγματα στην πρωτοπορία δεν άλλαξαν. Πιο πίσω, οι Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe και Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous είχαν αρχίσει ήδη την δικιά τους ανάκαμψη. Μία σύγκρουση με τον Βαγγέλη Λάκατζη άφησε τον Χρήστο Παπαχρήστο GP Pappous χωρίς αεροτομή, και άρα ξανά στην τελευταία θέση.

Καθώς ο αγώνας προχωρούσε και είχαν γίνει τα πρώτα pit stop, τα βλέμματα άρχισαν ξανά να τραβούν οι π[ρωτοπόροι. Ο Γιώργος Μπουρτσάλας είχε σκαρφαλώσει στην 5η θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να μείνει μακρυά από τους τοίχους. Ο Χρήστος Ντούσκος με τον Γιώργο Τοϊγκούνη έδωσαν καταπληκτικές μάχες για πάρα πολλούς γύρους. Μάχες οι οποίες κρατούσαν τον σκηνοθέτη του GVR e-sports, Δημήτρη Ακρίβο, σε επιφυλακή και τους θεατές σε αγωνία. Μπροστά τους βρίσκονταν οι Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe και Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous. Οι δύο αυτοί οδηγοί μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν οι οδηγοί του αγώνα. Όποιος είδε τον αγώνα μπορεί εύκολα να καταλάβει τον λόγο. Αρκεί να πούμε ότι ξεκίνησαν τον αγώνα από την τελευταία θέση και ε΄φτασαν στις παρυφές του βάθρου.

Από τις δύο προαναφερθείσες μάχες νικητές βγήκαν οι Χρήστος Ντούσκος και Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe, κατακτώντας την 2η και 4η θέση αντίστοιχα. Ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous “ξέμεινε” από ελαστικά και στο τέλος ήταν αναγκασμένος να “παραδίδει” την θέση του σε όποιον τον πλησίαζε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αναιρεθεί η ηρωική του άμυνα, σε κάθε οδηγό, μέχρι να δεχτεί το προσπέρασμα.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Όλοι οι οδηγοί της πρώτης πεντάδας αξίζουν μία ειδική αναφορά. Θα σταθούμε όμως, πρώτα, στον Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe. Ο Οδηγός της Aston Martin εκκίνησε από την τελευταία θέση και με μεστή οδήγηση, ψυχραιμία και υπομονή τερμάτισε στην 4η. Ίσως η καλύτερή του εμφάνιση στο GVR e-sports. Επόμενος να “τιμηθεί” είναι ο Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous. Η σεμιναριακού επιπέδου άμυνα που έκανε σε όποιον οδηγό έβλεπε στους καθρέφτες του ήταν πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η άμυνα αυτή ήταν καθόλα νόμιμη και καθαρή, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μιλάμε για έναν οδηγό με ικανότητες και εμπειρία. Φυσικά, δεν γίνεται να αφήσουμε εκτός συζήτησης τους Χρήστο Ντούσκο και Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr. Τα όσα είδαμε από τους δύο μπορούμε να τα συνοψίσουμε στο γεγονός ότι είχαμε photo finish, αφού πήγαν κυριολεκτικά ρόδα – ρόδα μέχρι την γραμμή εκκίνησης – τερματισμού.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Β. ΔΕΛΗΣ
2.Χ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ
3.Γ. ΤΟΙΓΚΟΥΝΗΣ
4.Ν. ΦΑΦΑΛΗΣ
5.Χ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
6.Α. ΜΠΟΥΓΟΥΛΙΑΣ
7.Β. ΔΗΜΟΥΔΗΣ
8.Δ. ΣΕΙΜΕΚΗΣ
9.Σ. ΒΟΥΓΙΑΤΖΗΣ
10.Η. ΚΑΛΠΑΤΖΙΔΗΣ (FL)
11.Α. ΛΟΥΒΡΟΣ
12.Ζ. ΤΣΑΚΜΑΚΑΣ
13.Θ. ΧΟΥΣΙΔΗΣ
14.Β. ΛΑΚΑΤΖΗΣ
15.Β. ΜΑΜΑΛΗΣ
16.Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ
17.Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
18.Η. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ  
19.Π. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ  (DNS)
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ALAIN PROST LEAGUE*

GVR Calendar - Alain Prost League
*Στο καλεντάρι έχει γίνει αλλαγή όσον αφορά ημερομηνία/ώρα διεξαγωγής του αγώνα της Βραζιλίας, εν συγκρίσει με την προηγούμενη έκδοση του αγωνιστικού ημερολογίου.

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Ηρακλής Καλπατζίδης με το 1:42.777.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ, στο κανάλι του GVR e-sports.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου στις 21:00, με τον 5ο αγώναπίστα της Ουγγαρίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!