GVR – Alain Prost League – Αγώνας 3 – ΗΠΑ: Νικητής ο Θ. Χουσίδης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο τρίτος αγώνας της Alain Prost League για το πρωτάθλημα του GVR e-sports, με τον Θάνο Χουσίδη να είναι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο μεγάλος νικητής. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Παπαχρήστος, ενώ στην τρίτη θέση κατάφερε να τερματίσει ο Στέφανος Βουγιατζ΄ής.

Tο Circuit of the Americas ήταν η πίστα που ο Θάνος Χουσίδης πήρε την 2η του νίκη στην Alain Prost League, φτάνοντας αισίως τους 50 βαθμούς στο πρωτάθλημα του GVR e-sports.

Παρά το μέτριό του ξεκίνημα στον 1ο αγώνα της Alain Prost League στην Βραζιλία, ο Χρήστος Παπαχρήστος επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα με το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του, κατακτώντας την 2η θέση στις ΗΠΑ και ανεβαίνοντας στην 3η θέση του πίνακα βαθμολογίας των οδηγών.

Ο Στέφανος Βουγιατζής θα κρατήσει ψηλά τη σημαία της Alpha Tauri, ανεβαίνοντας στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, με τον ομόσταυλό του, Alexzander Brother Louie, να εγκαταλείπει για 2ο συνεχόμενο αγώνα.

Κατατακτήριες – Pole position για τον Νίκο Φάφαλη

Το 1:32.231 που θα γράψει σχετικά νωρίς ο Νίκος Φάφαλης θα είναι αρκετό για να του δώσει την δεύτερή του pole position στην Alain Prost League. Ο Χρήστος Παπαχρήστος που έδειχνε να τον ακολουθεί κατά πόδας, όντας μόλις 34 χιλιοστά πίσω του στην 2η θέση, θα δει τον Γιάννη Γαβαλίδη, τον rookie οδηγό της Alpine, να του “κλέβει” την δεύτερη θέση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με το εκπληκτικό 1:32.234, μόλις 3 χιλιοστά πίσω από τον poleman Νίκο Φάφαλη.

Δίπλα στον Χρήστο Παπαχρήστο θα πλασαριστεί ο νικητής του αγώνα της Γαλλίας, Θάνος Χουσίδης, ενώ ο Βασίλης Δημούδης, ομόσταυλος του Νίκου Φάφαλη θα καταφέρει να πλασαριστεί στην 8η θέση, ολοκληρώνοντας μία αξιοπρεπέστατη παρουσία της McLaren στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο Γιώργος Τοϊγκούνης της Aston Martin, ένας εκ των πιλότων που έχουν δείξει μεγάλη δυναμική έως τώρα, αλλά και ο Alexzander Brother Louie της Alpha Tauri θα καταφέρουν να πλασαριστούν στις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Στην 7η θέση έμεινε ο Ανδρέας Ντούσκος της Red Bull, ενώ ο ομόσταυλος του Alexzander Borther Louie στην Alpha Tauri, Στέφανος Βουγιατζής και ο Μάνος Νταούτ της Ferrari θα συμπληρώσουν την δεκάδα.

Στην 15η θέση έμεινε ο Δημήτρης Σεϊμέκης της Williams, μπροστά από τον Γιώργο Μπουρτσάλα της Haas. Γιώργος Παρασκευάς και Γιώργος Δαχρετζής, ο οποίος εξέτισε την ποινή που είχε δεχτεί στην γαλλία (qualifying ban), συμπλήρωσαν την κατάταξη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων
Εκκίνηση

Η πρώτη εκκίνηση του Γιάννη Γαβαλίδη σε αγώνα πρωταθλήματος θα είναι εξαιρετική, ωστόσο ο πιο έμπειρος Νίκος Φάφαλης θα καταφέρει να κρατηθεί στην 1η θέση. Εξαιρετική εκκίνηση θα πραγματοποιήσει και ο Alexzander brother Louie που θα πεταχτεί στην 4η θέση. Από την εκκίνηση φαίνεται να “έχασαν” οι Χρήστος Παπαχρήστος και Γιώργος Τοϊγκούνης, οι οποίοι κατρακύλησαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Εξαιρετική εκκίνηση θα κάνει και ο ουραγός Γιώργος Δαχρετζής που θα πεταχτεί στην 15η θέση, ενώ ο Βασίλης Δημούδης θα βρεθεί στην τελευταία θέση. Οι δύο Ferrari του Μάνου Νταούτ και του Νίκου Λουδάρου θα βρεθούν στις θέσεις 8 και 11 αντίστοιχα, μπροστά από τον Νίκο Λούβρο της Mercedes στην 10η θέση και τον Στέφανο Βουγιατζή στην 12η θέση αντίστοιχα.

Γύρος 3 – Ποινή του Γιώργου Τοϊγκούνη

Ο Γιώργος Τοϊγκούνης έχοντας εμπλακεί σε μάχη με τον μέχρι στιγμής μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα, Alexzander Brother Louie, θα χάσει τα φρένα του με αποτέλεσμα να ακουμπήσει τον οδηγό της Alpha Tauri και να βρεθεί εκτός πίστας, με τον Ανδρέα Ντούσκο να συγκρούεται μαζί του και να πληγώνει το μονοθέσιό του. Για την κίνηση αυτή θα δεχτεί ποινή 10 δευτερολέπτων από του αγωνοδίκες.

Ταυτόχρονα, οι Θάνος Χουσίδης και Alexzander Brother Louie σαν σε σχηματισμό θα αδειάζουν τον έναν οδηγό μετά τον άλλον, έχοντας τρομακτικό ρυθμό που σε λίγους γύρους θα τους έφερνε στον διαχύτη του πρωτοπόρου Νίκου Φάφαλη. Ο πρωτάρης οδηγός του GVR, Γιάννης Γαβαλίδης δεν θα καταφέρει να τους σταθεί εμπόδιο, ωστόσο έχει ήδη κερδίσει θετικές εντυπώσεις για την ταχύτητά του.

Γύρος 7 – προσπέρασμα του Alexzander Brother Louie στον Νίκο Φάφαλη – Εγκατάλειψη του Alexzander Brother Louie – Αυτοκίνητο Ασφαλείας – Πράξη 1η

Στο τέλος του 5ου γύρου, ο Χρήστος Παπαχρήστος που είχε αρχίσει την αντεπίθεσή του θα βρεθεί πίσω από τον Alexzander Brother Louie, έχοντας προσπεράσει και τον Θάνο Χουσίδη που δεν μπορούσε να κρατήσει ρυθμό. Το ίδιο έπραξε και ο Γιάννης Γαβαλίδης ο οποίος έπειτα προσπέρασε και τον Χρήστο Παπαχρήστο. Πολύ καλές και οι δύο Ferrari των Μάνου Νταούτ και Νίκου Λουδάρου, έχοντας αναρριχηθεί στις θέσεις 6 και 7.

Ωστόσο, τα βλέμματα θα τραβήξει η μάχη του Νίκου Φάφαλη με τον Alexzander Brother Louie, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό προσπέρασμα από την εξωτερική για την πρώτη θέση, αφήνοντας τον Νίκο Φάφαλη στον διαχύτη του. Ωστόσο, η υπερβολική σιγουριά του οδηγού της Alpha Tauri θα είναι και η τιμωρία του, αφού στην έξοδο της τελευταίας στροφής το πολύ “βαρύ δεξί πόδι” του Alexzander Brother Louie θα είναι η αιτία να υπερπεριστραφούν οι πίσω τροχοί και να χάσει εντελώς τον έλεγχο του μονοθεσίου του. Το αυτοκίνητο ασφαλείας θα κάνει την εμφάνισή του.

Γύρος 14 – Αυτοκίνητο Ασφαλείας – Πράξη 2η

Ο Γιώργος ΄Μπουρτσάλας, έχοντας μείνει έξω κατά την διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας, θα είναι αυτός που θα οδηγεί τον αγώνα. Ωστόσο, ο Γιάννης Γαβαλίδης θα αρχίσει να ασκεί τεράστια πίεση στον έμπειρο οδηγό της Haas, πίεση την οποία άντεξε μέχρι τον 12ο γύρο, όταν και δέχτηκε διαδοχικά τα προσπεράσματα από Γιάννη Γαβαλίδη, Νίκο Λουδάρο και Χρήστο Παπαχρήστο.

Ωστόσο, στον 14ο γύρο, ο Σπύρος Σεβαστός θα εγκαταλείψει, βγάζοντας εκ νέου στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο πρωτοπόρος τότε, Νίκος Λουδάρος και ο δεύτερος τη σειρά, Γιάννης Γαβαλίδης, θα βουτήξουν στα pits για φρέσκα ελαστικά. Την ίδια στρατηγική θα ακολουθήσουν και οι Χρήστος Παπαχρήστος, Γιώργος Τοϊγκούνης, Μάνος Νταούτ, αφήνοντας στην πρωτοπορία του αγώνα τον Θάνο Χουσίδη. Νίκος Φάφαλης και Στέφανος Βουγιατζής έχοντας κάνει εξαιρετικό από άποψη στρατηγικής αγώνα θα βρεθούν στις θέσεις 2 και 3 αντίστοιχα.

Γύρος 21 – Αυτοκίνητο Ασφαλείας – Πράξη 3η

Η εγκατάλειψη του Ηρακλή Καλπατζίδη έβγαλε για 3η φορά το αυτοκίνητο ασφαλείας στη πίστα. Ωστόσο, ο Θάνος Χουσίδης δεν φάνηκε να απειλείται ούτε στην επανεκκίνηση του 23ου γύρου, καταφέρνοντας εν τέλει να πάρει και την νίκη, με τον Στέφανο Βουγιατζή και τον Χρήστο παπαχρήστο να ακολουθούν.

Ο Γιώργος Δαχρετζής θα καταφέρει να τερματίσει στην 5η θέση, πίσω από τον Μάνο Νταούτ που τερμάτισε στην 4η θέση για την ομάδα της Ferrari. Ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχει και η μάχη του Χρήστου Παπαχρήστου με τον Στέφανο Βουγιατζή, ο οποίος εν τη απουσία του Alexzander Brother louie θα κρατήσει την σημαία της Alpha Tauri ψηλά, με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσονται συνεχώς στις δύο “μικρές” θέσεις του βάθρου. Εν τέλει, νικητής στην μάχη αυτή θα είναι ο Χρήστος Παπαχρήστος, με τον Στέφανο Βουγιατζή να ανεβαίνει στο 3ο σκαλί του βάθρου.

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα πέτυχε ο Βασίλης Δημούδης για λογαριασμό της McLaren.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League στις 5 Ιανουαρίου, για τον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος, στην πίστα της Ισπανίας.

Αναλυτικά το αγωνιστικό καλεντάρι της Alain Prost League
GVR

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS