ESPORTS

GVR: Alain Prost League – Αγώνας 12 – ΗΠΑ: Νικητής ο Β. Δελής

Ως μία επανάληψη του 11ου αγώνα του GVR e-sports μπορεί να χαρακτηριστεί ο 12ος αγώνας της Alain Prost League, με την μάχη του τίτλου να μένεται πλέον ανάμεσα σε 2 οδηγούς.

Ο Βασίλης Δελής ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, αποκτώντας ένα προβάδισμα 13 βαθμών στο πρωτάθλημα του GVR e-sports.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Tάσος Μπουογουλιάς ο οποίος θέλει στους 2 ερχόμενους αγώνες να ανεβάσει στροφές και να στεφθεί πρωταθλητής.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ξανά ο Ηρακλής Καλπατζίδης, ο οποίος ακόμα μία φορά χάρισε εξαιρετικές μάχες.

GVR
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΛΗ

Ο μεγάλος κυρίαρχος των κατατακτηρίων δοκιμών ήταν ο Βασίλης Δελής. Ο οδηγός της Mercedes έδειξε να πατάει καλά στην πίστα, ωστόσο αντιμετώπισε πολύ ισχυρό ανταγωνισμό. Μάλιστα, ο Τάσος Μπουογουλιάς τον πλησίασε, αλλά δεν κατάφερε να του “κλέψει” την pole position, καθώς του έλλειψαν 12 χιλιοστά. Ως συνήθως, στην 2η σειρά εκκίνησης παρατάχθηκαν οι Ηρακλής Καλπατζίδης και Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr, οι οποίοι μάλιστα χάρισαν θέαμα και στον αγώνα.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις ήταν στην 3η σειρά εκκίνησης όπου δύο μαθητές της Ακαδημίας του GVR e-sports, οι Ζανής Τσακμάκας και Βαγγέλης Λάκατζης κατετάχθησαν.

Κακή περίοδος για τον Χρήστο Ντούσκο, ο οποίος κατάφερε να φτάσει μόνο μέχρι την 8η θέση, πίσω από τον Νίκο Φάφαλη Sergio Cafe, ένα αποτέλεσμα όχι ιδανικό, καθώς προσπαθεί να μείνει ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου.Την 10αδα έκλεισαν οι Χρήστος Παπαχρήστος GP Pappous και Γιώργος Μπουρτσάλας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ
GVR
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ήδη από την πρώτη στροφή ο αγώνας φαινόταν ότι θα είναι θεαματικός. Φυσικά, ο Βασίλης Δελής, όπως συνηθίζει, άρχισε αμέσως να ανοίγει την διαφορά του, με αποτέλεσμα να μην ενοχληθεί καθόλου σε όλον τον αγώνα και να μας απασχολήσει μόνο στο πέσιμο της καρό σημαίας. Πιο πίσω όμως η κατάσταση δεν ήταν ίδια. Ο Ηρακλής Καλπατζίδης έκανε το προσπέρασμα στον Τάσο Μπουγουλιά από την εξωτερική στην πρώτη στροφή, θέση για την οποία ο οδηγός της Haas έπρεπε να “ιδρώσει” για να πάρει πίσω. Ο Βαγγέλης Λάκατζης πέρασε στην 4η θέση, ενώ πιο πίσω ο Νίκος Φάφαλης Sergio Cafe κέρδισε και αυτός μία θέση. Μεγάλος κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Ηλίας Σαχινίδης που από την 12η θέση βρέθηκε ξαφνικά στην 7η. Ο Ζανής Τσακμάκας είχε πέσει στην τελευταία θέση, λόγω μίας επαφής με τον Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr.

Ο Βαγγέλης Λάκατζης δεν άντεξε στην πίεση που δεχόταν από τον Γιώργο Τοϊγκούνη F1racingnews.gr και λίγες στιγμές αφότου δέχτηκε το προσπέρασμα έκανε ένα λάθος που τον έριξε στην κατάσταση. Έτσι, αποκαταστάθηκε η “τάξη” στις πρώτες θέσεις, όπου η τριπλέτα Ηρακλής Καλπατζίδης, Τάσος Μπουγουλιάς και Γιώργος Τοϊγκούνης F1racingnews.gr έβγαλαν τα ξίφη τους. Ωστόσο, ο Ηρακλής Καλπατζίδης ήταν απροσπέλλαστος και παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Τάσου Μπουγουλιά δεν υπέκυψε στην πίεση. Μάλιστα, ο Τάσος Μπουγουλιάς αναγκάστηκε να καταφύγει στην λύση του undercut, σε μία τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί μπροστά από τον οδηγό της Alpha Tauri, κάτι που έκανε με επιτυχία, έχοντας χάσει όμως 15 υπερπολύτιμους γύρους. Οι μάχες των 3 όμως συνεχίστηκαν έως το τέλος και είχαν αμείωτο ενδιαφέρον, όπως και οι μάχες που προσέφερε πιο πίσω ο Γιώργος Μπουρτσάλας.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα είναι ο Ηρακλής Καλπατζίδης. Η οδήγησή του ήταν καθαρή και πρωτίστως ώριμη. Έδειξε ότι είναι ικανός να παλέψει με τον οποιονδήποτε επί ίσοις όροις και δίχως να φοβηθεί τίποτα. Αν και στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι διεκδικητής, μπορούμε μετά βεβαιότητος να πούμε ότι δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση να τον δούμε πρωταγωνιστή σε μόνιμη βάση στο επόμενο πρωτάθλημα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα. Η κατάταξη τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

GVR
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
GVR
GVR
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ALAIN PROST LEAGUE
GVR Calendar - Alain Prost League
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 2 ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
GVR

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Στέφανος Βουγιατζής με το 1:36.530.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα εδώ, στο κανάλι του GVR e-sports.

Επόμενο ραντεβού της Alain Prost League την Τετάρτη, 3 Μαΐου στις 19:00, με τον 13ο αγώναπίστα του Bahrain*.

*ο αγώνας δεν θα μεταδοθεί από το κανάλι του GVR e-sports για λόγους ανωτέρας βίας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!