ESPORTS

GVR: 1ος επίσημος φιλικός αγώνας – Abu Dhabi: Νικητής ο N. Γκέκας

Το GVR e-sports άνοιξε τις πύλες του στο φίλαθλο κοινό του, με πάνω από 600 θεατές να παρακολουθούν την 1η επίσημη παράσταση των οδηγών για την εφετινή σεζόν.

O Νικόλαος Γκέκας ήταν ο 1ος “επίσημος” νικητής της φετινής σεζόν στο GVR e-sports, με τον νεαρό rookie να το πετυχαίνει αυτό μόλις στην παρθενική του επίσημη εμφάνιση.

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μικέλε Λάχα, ωστόσο η τελική του θέση κατακυρώθιηκε από τους αγωνοδίκες μετά την λήξη του αγώνα.

Ο Νίκος Κωστάκης ήταν ο “άτυχος” του βάθρου, αφού με την άνοδο του Μικέλε Λάχα στην 2η θέση, ο Νίκος Κωστάκης ανέβηκε, εν τέλει, στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ – POLE POSITION ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΩΣΤΑΚΗ

Ομηρικές μάχες έδωσαν οι οδηγοί και σε αυτές τις κατατακτήριες δοκιμές, με την pole position να αλλάζει πολλά χέρια. Μικέλε Λάχα, Νίκος Σπαθής, Νικηφόρος Τζανετάτος, Δημήτρης Σταυρούλης ήταν οι 4 οδηγοί που μαζί με τον Νίκο Κωστάκη διεκδίκησαν με αξιώσεις την 1η θέση εκκίνησης.

Ο Νίκος Σπαθής ήταν ο τελευταίος που “κράτησε” για λίγο την pole position στα χέρια του, όταν σε νεκρό χρόνο στην τελευταία του προσπάθεια σημείωσε το 1:23.258. Ωστόσο, ο μεγάλος κερδισμένος, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την ικανότητά του στον 1 γύρο, ήταν ο Νίκος Κωστάκης, ο οποίος έκαμψε και πάλι κάθε εμπόδιο που βρήκε στον δρόμο του, κατακτώντας έτσι την πρώτη “επίσημη” pole position της σεζόν.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – 1ος ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ένα πρόβλημα του λόμπι ήταν αρκετό για να αποτρέψει τον Νίκο Κωστάκη να ολοκληρώσει τον γύρο σχηματισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Κωστάκης να έχει κρύα ελαστικά και έτσι να κάνει καταστροφική εκκίνηση, αφού ήδη από τις πρώτες στροφές είχε πέσει μέχρι και στην 7η θέση. Φανταστική εκκίνηση έκαναν οι Νικόλαος Γκέκας και Μάνος Νταούτ που βρέθηκαν στις θέσεις 5 και 3 αντίστοιχα. Μεγάλος κερδισμένος, όμως, ήταν και ο Ανδρέας Ντούσκος, ο οποίος κέρδισε 3 θέσεις στην εκκίνηση. Oι οδηγοί πραγματοποίησαν αρκετά καθαρή εκκίνηση και έμειναν μακρυά από συμβάντα, ενώ αμέσως ξεκίνησαν οι μάχες, τόσο για την 1η θέση του Νίκου Σπαθή, όσο και για τις πιο πίσω θέσεις, με τον Γιάννη Γαβαλίδη και τον Γιώργο Τοϊγκούνη να καλούνται να βγάλουν άμεσα την ταχύτητά τους στην πίστα και να μπουν στην βαθμολογούμενη 10αδα.

Το δύσκολο έργο του Δημήτρη Ακρίβου, σκηνοθέτη του GVR e-sports, να προλάβει όλες τις μάχες έγινε προσωρινά πιο εύκολο, όταν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, τόσο στον 9ο όσο και στον 23ο γύρο. Ο Νίκος Κωστάκης είχε καταφέρει να ανακάμψει μερικώς και να βρεθεί στην 5η θέση, ενώ ο Νικόλαος Γκέκας ήταν στην 5η. Οι αλλεπάλληλες ανακατατάξεις, όμως, που προκάλεσαν τα διαδοχικά pit stops των οδηγών, έφεραν τον Νίκο Κωστάκη στην 1η θέση, με φθαρμένη όμως σκληρή γόμα και τους Δημήτρη Σταυρούλη και Ιωάννη Τσουρέκα να ακολουθούν. Επικές μάχες, όμως, έδωσαν και οι Γιάννης Γαβαλίδης, Γιώργος Τοίγκούνης και Γιώργος Μπουρτσάλας στις θέσεις 8, 9 και 10 αντίστοιχα, μία τριπλέτα που μονοπώλησε για αρκετούς γύρους το ενδιαφέρον.

Εν τέλει, αυτός που πήρε τις σωστότερες αποφάσεις στην στρατηγική και έκανε τα πιο κομβικά προσπεράσματα ήταν ο Νικόλαος Γκέκας, ο οποίος ήταν και ο μεγάλος νικητής του αγώνα. Παρότι ο Νίκος Κωστάκης είδε 2ος την καρώ σημαία, οι αγωνοδίκες αφαίρεσαν μία ποινή 3 δευτερολέπτων που αρχικά είχε επιβληθεί από το παιχνίδι στον Μικέλε Λάχα, με αποτέλεσμα ο νεαρός οδηγός της Alpine να κατακτήσει αυτός την 2η θέση, αφήνοντας τον Νίκο Κωστάκη πίσω του.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Για ακόμα μία φορά δεν μπορούμε παρά να πλέξουμε το εγκώμιο του Νικόλαου Γκέκα. Μετά την μεστή εμφάνιση που έκανε στον 4ο ανεπίσημο φιλικό αγώνα – πίστα του Abu Dhabi, ο νεαρός πρωτοεμφανιζόμενος οδηγός έδειξε τις ικανότητές του και στο φίλαθλο κοινό του GVR e-sports, κατακτώντας την νίκη στην παρθενική του “επίσημη” εμφάνιση. Εξίσου καλή εμφάνιση, όμως, έκανε και ο Μικέλε Λάχα, ο οποίος έμεινε μακρυά από συμβάντα και έδειξε ότι και φέτος είναι έτοιμος να παλέψει στα ίσα με τα φαβορί που θα βρεθούν μπροστά του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αγωνοδίκες κοινοποίησαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τα συμβάντα του αγώνα, τα οποία εξέτασαν και κατακυρώνουν την τελική κατάταξη του αγώνα, η οποία τροποποιείται αναλόγως, βάσει των δημοσιοποιημένων αποφάσεων και είναι η κάτωθι.

1.Ν. ΓΚΕΚΑΣ
2.Μ. ΛΑΧΑ
3.Ν. ΚΩΣΤΑΚΗΣ
4.Δ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ
5.Μ. ΝΤΑΟΥΤ
6.Μ. ΠΑΡΕΛΛΗΣ
7.Α. ΝΤΟΥΣΚΟΣ
8.Ν. ΣΠΑΘΗΣ
9.Ν ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ
10.Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ
11.Γ. ΤΟΪΓΚΟΥΝΗΣ
12.Γ. ΜΠΟΥΡΤΣΑΛΑΣ
13.Β. ΛΑΚΑΤΖΗΣ
14.Γ. ΓΑΒΑΛΙΔΗΣ
15.Σ. ΣΕΒΑΣΤΟΣ
16.Ε. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
17.Ι. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ
18.Α. ΤΟΣΚΑ
19.Μ. ΚΑΛΙΤΣΟΣ
20.Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Τον ταχύτερο γύρο του αγώνα σημείωσε ο Νίκος Κωστάκης με το 1:25.805.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα στο κανάλι του GVR e-sports, εδώ.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!