Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Guenther Steiner – “Τιμή μας να έχουμε τον γιο του Schumacher”

Ενώ η ‘σοφία’ της Haas F1 Team τίθεται εν αμφιβόλω, λόγω του ότι θα πορευτεί με δύο πρωτάρηδες, έχοντας ένα μονοθέσιο που δύο βετεράνοι απέτυχαν να ‘τιθασεύσουν’, ο Guenther Steiner στέκεται στο γεγονός πως είναι τιμή να ‘μεγαλώνει’ τον Mick Schumacher.

Ο πρωταθλητής της Formula 2 για το 2020, γιός του Θρύλου της F1, Michael Schumacher, ο Mick, προωθείται στην μεγάλη κατηγορία χάρη στην Ferrari και την συμφωνία που αυτή πέτυχε, η οποία θα φέρει τον 21χρονο Γερμανό να φοράει τα χρώματα της Αμερικάνικης ομάδας του Guenther Steiner.

O Guenther Steiner είπε στο Motorsport-Total.com, “Το όνομα Schumacher είναι ένας θρύλος στην Formula 1. Το να έχουμε τον γιο του στην ομάδα μας είναι τεράστια τιμή για μας. Ο Michael πάντα είχε αυτήν την αύρα της τελειότητας γύρω του και τώρα ο γιός του οδηγάει για εμάς.”

Ενώ η Mercedes δυναμώνει τις σχέσεις της με τις πελάτισσές της, η Ferrari δείχνει να ακολουθεί κατά πόδας. Ήδη είχαν επιρροή στην Alfa Romeo, όπου αναμενόταν να πάει ο Mick.

Ωστόσο, η Ferrari έστειλε τον Simone Resta στην Haas κάτι που σημαίνει πως ενισχύει την σύνδεσή της με την ομάδα που θα προετοιμάσει τον νεαρό Schumie για το μεγάλο ταξίδι που τον περιμένει.

Mick Schumacher
H Haas, η νεότερη ομάδα της F1, μπαίνει σε ξένα μονοπάτια για την ίδια έχοντας δύο πρωτάρηδες.

“Θα κάνουμε το καλύτερο αναφορικά με το καθήκον μας να τον προετοιμάσουμε για όσα του έρθουν στο μέλλον,” υποσχέθηκε ο Guenther Steiner. “Είναι τιμή μας να τον έχουμε στην ομάδα, όμως φυσικά, αυτό φέρνει αρκετή πίεση μαζί. Είμαι σίγουρος και έχω ενσυναίσθηση του πράγματος και καθόλου παραισθήσεις.”

Η άνοδος του Mick στις κορυφαίες κατηγορίες είναι σταθερή και έχει σκοπό, έχοντας κερδίσει τους τίτλους στις F3 και F2 με την ίδια μεθοδολογία στην δεύτερη σεζόν: Μία καλή πρώτη σεζόν εκμάθησης ακολουθούμενη από μία δεύτερη που “ξεδιπλώνεται”.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Mick κέρδισε τον τίτλο στην F2, θριαμβεύοντας σε ένα εντυπωσιακό grid, εντυπωσίασε και το καινούριο του αφεντικό.

“Είναι μεγάλη δήλωση και νομίζω πως είναι καλό για την αυτοπεποίθηση κάθε οδηγού όταν κερδίζει ένα πρωτάθλημα σαν την Formula 2. Όπως σε κάθε πρωτάθλημα, υπάρχουν άκρως ανταγωνιστικές ηλικιακές ομάδες και λιγότερο ανταγωνιστικές. Και νομίζω πως το 2020 ήταν άκρως ανταγωνιστικό, κρίθηκε μόλις στον τελευταίο αγώνα.”

“Το να φεύγει ως πρωταθλητής θα έπρεπε να του δώσει αυτοπεποίθηση για το ξεκίνημά του στην F1 εκεί όπου όλα είναι καινούρια για εκείνον. Πάντα μπορεί να αναφέρεται στο ότι είναι πρωταθλητής της F2. Όλα αυτά βοηθούν όταν κάποιος φτάνει στην F1.”

Η πρώτη αποστολή του Schumacher θα είναι να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του, Nikita Mazepin, ο οποίος είναι αρκετά γρήγορος ανά καιρούς, αλλά και ‘τα χάνει’ εύκολα, κάτι πάνω στο οποίο δουλεύει ήδη η Haas.

Η μάχες των δύο το 2021 θα δώσουν στους φιλάθλους αρκετά highlights, αν και δυστυχώς στην λάθος μεριά του grid.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!