Αναβάλλεται το test του Grosjean με την Mercedes στο Paul Ricard

H Mercedes ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται το test του Romain Grosjean στο Paul Ricard εξαιτίας ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ Γαλλίας και Η.Π.Α.

O Grosjean επρόκειτο να κάνει test με την W10, το μονοθέσιο της Mercedes του 2019, μετά την πρόταση που του έκανε ο επικεφαλής της, Toto Wolff. Ο Grosjean θα έκανε μερικούς γύρους στα πλαίσια του Γαλλικού Grand Prix το τριήμερο 25-27 Ιουνίου, αλλά μετά την αλλαγή ημερομηνία του GP το test αυτό ακυρώθηκε.

Ωστόσο, ο Γάλλος επρόκειτο να ταξιδέψει στην πίστα του Paul Ricard στις 29 Ιουνίου για ιδιωτικές δοκιμές. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το test αναβλήθηκε εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλλει η Γαλλία στις Η.Π.Α.

Η Mercedes τόνισε σε ανακοίνωσή της στο Twitter ότι έχει δεσμευτεί να δώσει την ευκαιρία στο πρώην οδηγό της Haas να οδηγήσει την W10 κι ότι πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα την νέα ημερομηνία που θα διεξαχθεί το test.

O Grosjean, ο οποίος τον περασμένο μήνα πήρε την πρώτη του pole position στα IndyCar, υποστήριξε ότι αυτή η πρόταση του έγινε όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο.

“Όταν ήμουν στο νοσοκομείο στο Bahrain, με βοηθούσε κάποιος να ανοίξω το κινητό μου τηλέφωνο, καθώς δεν είχα δάχτυλα να το κάνω. Και τότε μου είπε αυτός που με βοηθούσε ότι ο Toto (Wolff) μου πρότεινε να κάνω δοκιμές με μία Mercedes, αν δεν αγωνιστώ στο Abu Dhabi.”

“Προφανώς, εκείνη την στιγμή, μου άρεσε πολύ η ιδέα. Ωστόσο, ήθελα να αγωνιστώ στο Abu Dhabi μέχρι που μου είπαν ότι αυτό δεν θα γίνει. Όταν πήγα σπίτι κι ανέρρωνα δέχτηκα μία κλήση από την Mercedes.”

“Είναι μία απίστευτη ευκαιρία. Παραμένω fan της F1. Συνεχίζω να βλέπω τους αγώνες. Έχω οδηγήσει, αλλά τώρα πρόκειται να οδηγήσω το μονοθέσιο που είχε η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2019, το οποίο δεν απέχει και πολύ από το 2020, όπου πιθανότατα είδαμε τα γρηγορότερα μονοθέσια στην ιστορία της F1.”

“Θα οδηγήσω χωρίς πίεση, χωρίς να βρίσκομαι σε ημέρα δοκιμών που πρέπει να κάνω κάποια πράγματα και να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα. Ναι, μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά θα είναι περισσότερο, για να διασκεδάσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS