Formula 1

GP Σιγκαπούρης – Pole position ο Leclerc

Ο Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης. Δεύτερος ο Perez, τρίτος ο Hamilton

Η νύχτα στη πρωτεύουσα της Σιγκαπούρης έδωσε μια άλλη οπτική στο σιρκουί της “Marina Bay”. Κατάμεστες οι κερκίδες της πίστας, μετά από 2 χρόνια απουσίας της, λόγω του Covid-19.

Στο Q1 ο Max Verstappen σήμειωσε τον καλύτερο χρόνο της διαδικασίας, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:53:057. Δεύτερος ο εκπληκτικός Hamilton (1:53:161) και τρίτος ο Charles Leclerc (1:54:129). Εκτός συνέχειας έμειναν οι Valtteri Bottas, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, Alexander Albon και Nicholas Latifi.

Εκτός Q3 ο Russell ρίσκαραν με την μαλακή γόμα Vettel και Stroll

Στο Q2 ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με 1:52:343. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Hamilton και Verstappen. Ο Leclerc ζήτησε να χρησιμοποιήσει τα σλικ, ωστόσο η ομάδα του επέλεξε να μην αποδεχτεί το αίτημα του Μονεγάσκου οδηγού. Εκτός δεκάδας έμειναν οι George Russell, Lance Stroll, Mick Schumacher, Sebastian Vettell και Guanyu Zhou.

Όλοι με την μαλακή – στον Hamilton το πρώτο σκέλος

Το πρώτο μέρος του Q3 ξεκίνησε με την χρήση της μαλακής γόμας από τους οδηγούς, με εξαίρεση τον Tsunoda και τον Magnussen. Ο Hamilton σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:51 και κατέλαβε την πρώτη θέση. Ο Verstappen είχε πρόβλημα με τον εμπρός άξονα της RB18 και πολλές φορές παρατούσε την γρήγορη του προσπάθεια.

Ωστόσο ο Leclerc δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Μονεγάσκος με ένα τέλειο περάσμα στο 3ο sector πήρε την pole position, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:49:412. Ο Verstappen κατέλαβε την 8η θέση, διότι η Red Bull του ζήτησε να επισττέψει κατευθείαν στα pits. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Lewis Hamilton.

Η Red Bull κάλεσε τον Verstappen στα pits, για λόγους ασφαλείας. Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, κάθε μονοθέσιο πρέπει να έχει πάντα 1 λίτρο καυσίμου, για ανάλυση από τους αγωνοδίκες. Ο Verstappen ήταν στο όριο και κινδύνευε με αποκλεισμό από το Qualifying Session.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Σιγκαπούρης

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.