Η δράση της F1 μεταφέρεται από το Μπαχρέιν και την νίκη του Max Verstappen, στα παράλια της Jeddah και το GP Σαουδικής Αραβίας
Στον εναρκτήριο αγώνα του 2023, ο Max Verstappen άρχισε τη σεζόν από εκεί που την τελείωσε το 2022. Στην πρώτη θέση. Η Red Bull έδειξε την κυριαρχία της στην πίστα του Sakhir, κάνοντας μαζί με τον Sergio Perez, το 1-2 για τους “κόκκινους ταύρους”. Ο Fernando Alonso έκανε την έκπληξη της χρονιάς, με την 3η θέση που κατέλαβε, για λογαριασμό της Aston Martin. Η Ferrari έδειξε από νωρίς τα προβλήματα της, εξαιτίας της εγκατάλειψης του Charles Leclerc και της χαμηλής πτήσης του 4ου Carlos Sainz. Η Mercedes δείχνει να πατά καλύτερα φέτος, αλλά οι δηλώσεις των Wolff και Shvovlin δείχνουν ότι η Γερμανική ομάδα πάει για μια μεγάλη αλλαγή στην φιλοσοφία της.
Jeddah Corniche Circuit – ένα γρήγορο Monaco στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας
Το σιρκουί της Jeddah κατασκευάστηκε σε μια περίοδο που η F1 έχει στοχεύσει σε σημαντικές επενδύσεις στη Μέση Ανατολή. Σχεδιασμένη από την εταιρεία του κορυφαίου σχεδιαστή, Hermann Tilke και του team της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με την βοήθεια και του Google Earth. Τον Δεκέμβριο του 2021 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στη Σαουδική Αραβία, με τον Lewis Hamilton να αναδεικνύεται νικητής στον επεισοδειακό αγώνα. Και φέτος η Jeddah έχει αλλαγές, με στόχο την ασφάλεια των οδηγών. Η μεγάλη αλλαγή είναι στο σύμπλεγμα των στροφών “22” και “23”.
27 στροφές απαρτίζουν την πίστα της Jeddah, εκ των οποίων οι 16 είναι αριστερές και οι υπόλοιπες δεξιές. Το μήκος της πίστας είναι 6,174 χιλιόμετρα και το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Lewis Hamilton από το 2021 (1:30:734). Ο αγώνας έχει διάρκεια 50 γύρων και συνολική απόσταση του αγώνα 308,45 χιλιόμετρα. Το σιρκουί της Σαουδικής Αραβίας διαθέται 3 ζώνες χρήσης του DRS.
Ενόψει του δεύτερου αγώνα του πρωταθλήματος της F1, η Pirelli θα φέρει τις γόμες C2 (Σκληρή), C3 (Μέση) και C4 (Μαλακή), με την C2 να είναι η επικρατέστερη γόμα τον αγώνα της Κυριακής
“Για το γρήγορο σιρκουί της Jeddah, έχουμε επιβεβαιώσει τις ίδιες επιλογές ελαστικών, όπως κάναμε και πέρυσι. Αυτές οι γόμες έδειξαν πολύ καλή συνέπεια κατά τη διάρκεια του τριημέρου“, δήλωσε ο motorsport director της Pirelli, Mario Isola.
“Στους δύο αγώνες που διεξήχθησαν μέχρι τώρα, το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας ήταν αρκετά απρόβλεπτο λόγω των συχνών αυτοκινήτων ασφαλείας και των εγκαταλείψεων, καθώς είναι μια τυπική πίστα δρόμου“.
“Ο πρώτος αγώνας στο Μπαχρέιν αφορούσε την πρόσφυση και το φρενάρισμα. Ωστόσο η πίστα της Jeddah εστιάζει στις πλευρικές δυνάμεις, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από την πίστα στο Sakhir“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.