Ο George Russell ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ουγγαρίας. Δεύτερος ο Piastri, τρίτος ο Stroll. Στον τοίχο οι Perez & Sainz
Ο ενδέκατος αγώνας της Formula 1 μας βρίσκει στη χώρα των Μαγιάρων, την Ουγγαρία. Στην ειδυλλιακή εξοχή, στα προάστια της Βουδαπέστης, βρίσκεται η πανέμορφη πίστα του Hungaroring. Πρώτο session για το τριήμερο το FP1 – Free Practice 1 – με τους οδηγούς να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους σε αφιλόξενες καταστάσεις. Τελικώς καλύτερος όλων αναδείχθηκε ο George Russell με χρόνο 1:38.795.
Tα μάτια όλων στον Ricciardo ο Sergio Perez στον… τοίχο
Προφανώς η μεγαλύτερη είδηση της εβδομάδας ήταν η επιστροφή του Αυστραλού Daniel Ricciardo. Ο αγαπητός και χαμογελαστός οδηγός αντικαθηστά τον, κατώτερο των περιστάσεων, Nick De Vries. Καθόλου χαμογελαστός όμως δεν ήταν σήμερα ο Sergio Perez. Ο Μεξικανός έκανε ένα αβίαστο λάθος, βάζοντας τον τροχό του στο γρασίδι. Η γλιστερή πίστα δεν τον συγχώρεσε στέλνοντας στον στις μπαριέρες.
Μάλιστα ο Perez κατέστρεψε και το πακέτο αναβαθμίσεων που έφερε η Αυστριακή ομάδα για τον αγώνα. Νέα πλάγια πτερύγια και συστήματα φρένων. Κατά όλη τη διάρκεια των δοκιμών ο Perez βρισκόταν σε έντονες συζητήσεις με τον Christian Horner της Red Bull. Οι άνθρωποι της ομάδας δείχνουν δυσαρεστημένοι με την επίδοσή του.
Η βροχή γίνεται πιο έντονη
Αμέσως μετά οι ουρανοί άνοιξαν και οι οδηγοί έσπευσαν στα πιτς. Ο Valterri Bottas είχε τριες εξόδους από την πίστα στο διάστημα ενός γύρου. “Είναι αδύνατο να οδηγήσει κάποιος.“, είπε ο Φινλανδός. Αργότερα οι δύο οδηγοί της Mclaren κάνουν μια απόπειρα καταμέτρησης στην πίστα. Μαζί τους ο Kevin Magnussen. Οι συνθήκες όμως είναι ακατάλληλες για τα ενδιάμεσα ελαστικά.
Η βροχή εξασθενεί και το ατύχημα του Carlos Sainz
Με 20 λεπτά να απομένουν η βροχή εξασθενεί. Ο Bottas βγήκε έξω στην πίστα και κατέγραψε τον πρώτο χρόνο της ημέρας, 1:47:787. Αμέσως μετά όμως έχουμε το δεύτερο ατύχημα της ημε΄ρας. O Carlos Sainz πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι στην έξοδο της στροφής 4. Η ελάχιστη πρόσφηση αποσταθεροποίησε το πίσω μέρος του μονοθεσίου και ο Ισπανός έκανες διπλό τετακέ. Χτύπησε ελάχιστα τον τοίχο και με το πίσω μέρος έσπασε μια πινακίδα.
Το τρακάρισμα αυτό έφερε την κόκκινη σημαία μέχρι οι βοηθοί της πίστας να επαναφέρουν το μονοθέσιο. Μπορεί αυτό το αβίαστο λάθος να μην κόστισε κάτι στο Sainz, κόστισε όμως στη Ferrari. Οι Ιταλοί έφεραν νέα εμπρόσθια πτέρυγα για τον αγώνα και τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να την επιδιρθώσουν.
Οι συνθήκες βελτιώνονται και ο Russell είναι ταχύτερος
Στα τελευταία 15′ οι συνθήκες βελτιώθηκαν δραματικά και όλοι οι οδηγοί έθεσαν ανταγωνηστικούς χρόνους. Στην αρχή ο Logan Sergeant της Williams και έπειτα οι υπόλοιποι φέρνοντας τα ενδιάμεσα ελαστικά στην κατάλληλη απόδοση. Εν τέλει ο George Russell της Mercedes τερμάτησε πρώτος με τον Oscar Piastri της Mclaren 5 δέκατα πιο πίσω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Lance Stroll.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1 | George Russell | MERCEDES | 1:38.795 | |
2 | Oscar Piastri | MCLAREN MERCEDES | 1:39.154 | +0.359s |
3 | Lance Stroll | ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES | 1:40.013 | +1.218s |
4 | Lando Norris | MCLAREN MERCEDES | 1:40.277 | +1.482s |
5 | Fernando Alonso | ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES | 1:40.687 | +1.892s |
6 | Valtteri Bottas | ALFA ROMEO FERRARI | 1:41.032 | +2.237s |
7 | Charles Leclerc | FERRARI | 1:41.142 | +2.347s |
8 | Zhou Guanyu | ALFA ROMEO FERRARI | 1:41.363 | +2.568s |
9 | Logan Sargeant | WILLIAMS MERCEDES | 1:41.416 | +2.621s |
10 | Nico Hulkenberg | HAAS FERRARI | 1:42.706 | +3.911s |
11 | Kevin Magnussen | HAAS FERRARI | 1:42.906 | +4.111s |
12 | Yuki Tsunoda | ALPHATAURI HONDA RBPT | 1:45.575 | +6.780s |
13 | Alexander Albon | WILLIAMS MERCEDES | 1:47.403 | +8.608s |
14 | Daniel Ricciardo | ALPHATAURI HONDA RBPT | ||
15 | Carlos Sainz | FERRARI | ||
16 | Sergio Perez | RED BULL RACING HONDA RBPT | ||
17 | Esteban Ocon | ALPINE RENAULT | ||
18 | Pierre Gasly | ALPINE RENAULT | ||
19 | Max Verstappen | RED BULL RACING HONDA RBPT | ||
20 | Lewis Hamilton | MERCEDES |
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.