Formula 1

GP Miami:Sprint Race – Max, Max και ξανά Max Verstappen

Ο Max Verstappen παρότι είχε παράπονα για την συμπεριφορά της RB20 αναδείχτηκε νικητήε στο Sprint Race του GP Miami. Δεύτερος ο Leclerc, τρίτος ο Perez. Κακή απόδοση της Mercedes για μια ακόμα φορά

Το “Miami International Autodrome” υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1 με ήλιο και ζέστη. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 29 βαθμούς Κελσίου και στους 43 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Δράμα λίγο πριν την έναρξη του Sprint Race, ανάμεσα στους Charles Leclerc και Esteban Ocon. Στην έξοδο του από τα pits ο Ocon δεν είδε ποτέ τον Leclerc και αναγκάστηκε να φρενάρει την τελευταία στιγμή. Ο Γάλλος οδηγός της Alpine τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων.

IT’S LIGHTS OUT AND LANDO NORRIS IS OUT OF THE RACE !!!

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και το Sprint Race του GP Miami ξεκίνησε. Ο Verstappen έφυγε από την πρώτη θέση χωρίς να απειληθεί από τον Charles Leclerc. Ο Sergio Perez προσπάθησε να προσπεράσει τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari, αλλά κατάφερε να πέσει στην 4η θέση. Στις πιο πίσω θέσεις ο Hamilton επέλεξε να πάει από την εσωτερική της στροφής “1” και κατέληξε σε τετραπλή επαφή με την Aston Martin και με την McLaren του Lando Norris.

Lewis Hamilton vs Kevin Magnussen και ποινές στον Δανό οδηγό της Haas

Η μονομαχία ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Kevin Magnussen ήταν το κύριο γεγονός του σημερινού Sprint Race. Η Mercedes του Βρετανού υστέρησε σημαντικά στην μεγάλη ευθεία για μια ακόμα φορά. Ο Hamilton προσπάθησε αρκετές φορές να προσπεράσει τον Δανό οδηγό της Haas, αλλά εκείνος αμύνθηκε ακόμα και στον βαθμό του αντικανονικού. Ο Magnussen έλαβε 4 ποινές και έπεσε στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Όλοι μάχονταν μεταξύ τους και ο Max Verstappen στην πρωτιά του !!!

Με τις μάχες να διαδέχονται η μια την άλλη, ο Max Verstappen είδε πρώτος την καρό σημαία και αναδείχθηκε νικητής στο Sprint Race του GP Miami. Δεύτερος τερμάτισε ο Charles Leclerc, ο οποίος στοχεύει στην κατάκτηση της pole position στις επικείμενες κατατακτήριες δοκιμές. Το βάθρο του Sprint Race συμπλήρωσε ο Sergio Perez, κάνοντας και το 1-3 για την Red Bull. Εκπληκτικός Daniel Ricciardo με την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Miami

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.