Formula 1

GP Miami – Pole position ο ασταμάτητος Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Miami. Δεύτερος ο Leclerc, τρίτος ο Sainz. Μακριά από τις καλές επιδόσεις ο Alonso και η Aston Martin

Το σιρκουί της πόλης της Φλόριντα υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1, με ήλιο και ζέστη. Η θερμοκρασία στον αέρα έφτασε τους 29 βαθμούς Κελσίου και τους 48 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Από τη χαρά του Sprint Race, στην σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων θέσεων ο Ricciardo

Στο Q1 ο Max Verstappen έβαλε ψηλά τον πήχυ για την διεκδίκηση της pole. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:27:689. Το κυκλοφοριακό που υπήρξε στα τελευταία λεπτά ήταν η αιτία για τον αποκλεισμό του Daniel Ricciardo. Μαζί με τον Αυστραλό οδηγό της Visa Cash App, εκτός έμειναν οι Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen και Guanyu Zhou.

Έξω ο Alonso από το Q3 και κακό Qualifying η Aston Martin

Το κακό τριήμερο για την Aston Martin συνεχίζεται, με το αποτέλεσμα του διπλού αποκλεισμού από το Q3. Ο Fernando Alonso κατέλαβε την 15η θέση και ο Lance Stroll αποκλείστηκε από την 8η ταχύτερη επίδοση του George Russell στο φινάλε του Q2. Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε αυτή την φορά ο Charles Leclerc, με χρόνο 1:27:533. Μαζί με τους οδηγούς της Aston Martin, εκτός έμειναν οι Pierre Gasly, Esteban Ocon και Alexander Albon.

Ένας γύρος ήταν αρκετός για τον poleman Max

Η ζέστη στο Q3 ήταν ένας δύσκολος παράγοντας για τους μονομάχους της pole position. Νικητής τελικά αναδείχτηκε ο Max Verstappen, με χρόνο 1:27:241 και την χρήση της μαλακής γόμας της Pirelli. Ο Sergio Perez δεν κατάφερε να βρεθεί στο ίδιο tempo με τον 3 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, μένοντας τελικά 2 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Verstappen. Στις θέσεις “2” και “3” βρέθηκαν οι Charles Leclerc (1:27:382) και Carlos Sainz (1:27:455).

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Miami

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.