Η F1 μετά την επέλαση του Max Verstappen στο GP Sao Paulo, ολοκληρώνει την σεζόν με επιστροφή στη Nevada και το GP Las Vegas. Ενδιαφέρον τριήμερο ή ένα απλό πυροτέχνημα από την Liberty Media ???
Στο GP Sao Paulo ο Max Verstappen έδειξε ότι το 2023 θα κλείσει με σεζόν ηγεμονίας από τον ίδιο. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull μετά την νίκη του στο Sprint Race πήρε και την 1η θέση στον μεγάλο αγώνα. Πλέον ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 2 ευκαιρίες για να φτάσει τις νίκες του Sebastian Vettel. Για τον Lando Norris η 2η θέση άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ωστόσο η Βραζιλία έδειξε ότι η McLaren μπορεί να είναι σοβαρή αντίπαλος της Red Bull το 2024. Επιστροφή στο βάθρο με εντυπωσιακό τρόπο για τον Fernando Alonso.
Las Vegas Strip Circuit – σιρκουί με βλέψεις για κάτι καλό
Το σιρκουί του Las Vegas επιστρέφει στον χάρτη της F1 μετά από 41 χρόνια. Η τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε αγώνας στην πολιτεία της Nevada, ήταν στον χώρο του Caesars Palace, την διετία 1981 – 1982. Πλέον η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού διεξάγει για πρώτη φορά ένα αγωνιστικό τριήμερο, ενώ τα υπόλοιπα διεξάγονται από promoters.
Το “Las Vegas Strip Circuit” έχει μήκος 6,201 χιλιόμετρα και αποτελείται από 17 στροφές. Διαθέτει 2 ζώνες DRS, σε μια πίστα που η 3η ζώνη ίσως έπρεπε να υπάρχει. Νικητής θα αναδειχθεί ο οδηγός που θα συμπληρώσει τους 50 γύρους του αγώνα. Το συνολικό race distance είναι 310,05 χιλιόμετρα.
Από την πλευρά της η Pirelli επέλεξε να φέρει στο GP Las Vegas, τις γόμες C3 (Σκληρή), C4 (Μέση) και C5 (Μαλακή). Οι πιέσεις στα εμπρός ελαστικά θα είναι στα 27,0 psi και στα 24,5 psi, οι πιέσεις στα πίσω ελαστικά.


Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.