GP Κίνας:Sprint Race – Πρώτος ο Verstappen

GP Κίνας
SHANGHAI, CHINA – APRIL 20: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 on track during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 20, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images ) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404200145 // Usage for editorial use only //

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στο Sprint Race του GP Κίνας, εκκινώντας από την 4η θέση. Δεύτερος ο Hamilton, τρίτος ο Perez. Εγκατέλειψε ο Alonso

Οι Κινέζοι φανς της F1 κατάφεραν να γεμίσουν στο 100% τις κερκίδες στο “Shanghai International Circuit”, μετά από 4 χρόνια απουσίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19. Ο καιρός στην πίστα ήταν ο γνώριμος σε κάθε πόλη της Κίνας: ήλιο με αραιή συννεφιά.

Εκπληκτική εκκίνηση από τον Hamilton

Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και το Sprint Race του GP Κίνας ξεκίνησε. Ο Lewis Hamilton έκανε εκπληκτική εκκίνηση και στη στροφή “2” προσπέρασε τον Norris, ο οποίος λόγω της φοράς της στροφής βγήκε εκτός πίστας. Η έξοδος αυτή κόστισε στον Βρετανό οδηγό της McLaren καθότι από την πρώτη έπεσε στην 6η θέση. Πλεονέκτημα από αυτό είχαν οι Alonso και Verstappen.

Μετά από αναμονή 10 γύρων ο Max στην πρωτοπορία

Όσο περνούσαν οι γύροι ο Max Verstappen μείωνε την διαφορά από τον Alonso. Στον 5ο γύρο με την χρήση του DRS ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull προσπέρασε τον Ισπανό οδηγό της Aston Martin και ανέβηκε στην 2η θέση. Στο τέλος του 9ου γύρου ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε και τον Hamilton και πήρε την πρωτοπορία του Sprint Race.

Επέλαση του Max στο Sprint Race – χαμός στις πίσω θέσεις και νεύρα στη Ferrari

Η καρό σημαία έπεσε μπροστά στον Max Verstappen στο τέλος του 19ου γύρου και αναδείχτηκε νικητής στο Sprint Race του GP Κίνας. Ο Ολλανδός έχει πλέον στραμμένα τα μάτια στην μάχη της pole position. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Lewis Hamilton ο οποίος ήταν καλός με μια Mercedes, η οποία ενδέχεται να είναι ακόμα πιο πίσω στον αυριανό αγώνα. Το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Sergio Perez.

Στις θέσεις “4” και “5” τερμάτισαν οι Charles Leclerc και Carlos Sainz με Ferrari. Ο Μονεγάσκος δεν έμεινε ευχαριστημένος και ανέφερε στο team radio ότι θα συζητήσουν με την ομάδα ορισμένα πράγματα. Αφορμή για αυτό μάλλον ήταν η μάχη του Carlos Sainz με τον Fernando Alonso, ο οποίος μετά την διπλή προσπέραση που δέχθηκε, εγκατέλειψε.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Κίνας

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts