GP Κατάρ – Pole Position ο Verstappen
Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Κατάρ, ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Δεύτερος ο Russell, τρίτος ο Hamilton
Η πίστα του Lusail υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1, υπό το φως των προβολέων. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 32 βαθμούς Κελσίου και στους 35 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Απίστευτη η εικόνα της αναβαθμισμένης πίστας του Lusail.
Της υπέρβασης του ορίου πίστας πρόσχωμεν, ο Max σε δικό του φεγγάρι
Ο Max Verstappen ξεκίνησε από ολοκλήρωσε την περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull σταμάτησε το χρονόμετρο, στο 1:25:007, με τους Norris (1:25:131) και Alonso (1:25:223), να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Logan Sargeant, Lance Stroll, Liam Lawson, Kevin Magnussen και Guanyu Zhou.
Εκτός Q3 ο Sainz, σταθερά εκτός τόπου και χρόνου ο Perez
Στο Q2 ο Lewis Hamilton με ένα τέλειο πέρασμα από την τελευταία στροφή, κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:24:381 και να καταλάβει την 1η θέση στην εν λόγω διαδικασία. Ο Verstappen έμεινε στην 2η θέση, την ίδια ώρα που ο Sergio Perez αποκλείστηκε από το Q3, τερματίζοντας στην 13η θέση. Εκτός από τον Checo, εκτός συνέχειας έμεινε και ο Carlos Sainz. Μαζί με αυτούς τους δυο, εκτός έμειναν και οι Yuki Tsunoda, Alexander Albon και Nico Hulkenberg.
Pole position χωρίς 2η προσπάθεια ο άνετος Verstappen
Στο Q3 ο Max Verstappen ανέβασε επίπεδο και έδειξε σε όλους γιατί είναι αυτή την στιγμή ο κορυφαίος οδηγός στο grid. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull στην πρώτη του προσπάθεια σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:23:778 και πήρε την pole position, από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος επιχείρησε να κάνει μια ακόμα προσπάθεια στο τέλος, αλλά έχασε την πρόσφυση στη στροφή “4” και παράτησε την προσπάθεια.
Στη 2η θέση τερμάτισε ο Norris, ο οποίος έκανε την καλύτερη του προσπάθεια στο τέλος. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:24. Ωστόσο τόσο ο Norris, όσο και ο Piastri υπερέβησαν τα όρια της πίστας και έπεσαν στις θέσεις “6” και “10”. Έτσι η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τους George Russell και Lewis Hamilton.
Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.