FIAFormula 1

GP Κατάρ – Εκκίνηση από το pitlane ο Perez

Ο Sergio Perez θα εκκινήσει τον αγώνα του GP Κατάρ από το pitlane, καθότι το μονοθέσιο του υπέστη σοβαρές ζημιές στην τριπλή επαφή με τον Esteban Ocon και τον Nico Hulkenberg στο Sprint Race

Στο χθεσινό Sprint Race του GP Κατάρ, ο Sergio Perez εγκατέλειψε και έδωσε μαθηματικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον συναθλητή του, Max Verstappen. Στον 11ο γύρο ο Perez εκμεταλλεύτηκε την μάχη του Esteban Ocon με τον Nico Hulkenberg και επιχείρησε να μπει από την εξωτερική, για να κάνει την διπλή προσπέραση στη στροφή “2”.

Ωστόσο ο Ocon στην προσπάθεια του να κλείσει προς την αγωνιστική γραμμή ακούμπησε τον Hulkenberg, ο οποίος συμπαρέσυρε και τον Perez που είχε στρίψει πρώτος, στην στροφή “2”

Κατά την διάρκεια της νύχτας και συγκεκριμμένα 2 ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Sprint Race, οι μηχανικοί της Red Bull δούλευαν επάνω στο δεύτερο σασί της RB19, καθότι το πρώτο είχε υποστεί μεγάλη ζημιά. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιήθηκε χωρίς επίβλεψη από την FIA. Ως εκ τούτου σύμφωνα με το άρθρο 27,2 των αθλητικών κανονισμών, αυτό θεωρήθηκε ως κατάσταση δημιουργίας 3ου μονοθεσίου, το οποίο διατείθεται σε έναν ανταγωνιστή.

Μετά την λήψη της τεχνικής αναφοράς από την FIA, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν ότι ο Sergio Perez θα εκκινήσει τον αγώνα του GP Κατάρ. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull θα χρησιμοποιήσει:

  • Την 5η κινητήρια μονάδα εσωτερικής καύσης (ICE)
  • Το 5ο turbo
  • Την 5η έκδοση της MGU-H και MGU-K
  • Και την 4η έκδοση του Control Electronics

Επομένως η επίσημη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα του GP Κατάρ είναι αυτή:

GP Κατάρ

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.