GP Ιταλίας:FP3 – Ταχύτερος ο Verstappen

GP Ιταλίας
MONZA, ITALY – SEPTEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo Nazionale Monza on September 10, 2022 in Monza, Italy. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202209100050 // Usage for editorial use only //

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ιταλίας. Δεύτερος ο Leclerc, τρίτος ο Perez. Μακριά η Mercedes

Η πίστα της Monza υποδέχτηκε τις ομάδες και τους οδηγούς της F1, με αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου και στους 42 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Ο Alexander Albon διεγνώσθη με συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας και αντικαταστάθηκε από τον Nick de Vries.

Όλοι με μέση γόμα – στην πρωτοπορία ο Verstappen

Το πρώτο μισάωρο του FP3 ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen να βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης. Ο Ολλανδός οδηγός κέρδισε στα χιλιοστά τις Ferrari των Leclerc και Sainz, με τη χρήση της μέσης γόμας της Pirelli. Η Mercedes ήταν πολύ μακριά από τις Red Bull και Ferrari, κάτι το οποίο αναμενόταν.

Επικράτηση του Verstappen και με τη soft

Το FP3 ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen να αναδεικνύεται ο ταχύτερος οδηγός της διαδικασίας. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull με τη μαλακή γόμα σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:21:252 και βελτίωσε κατά 6 δέκατα την επίδοση του. Δεύτερος και 3,5 δέκατα πίσω του, τερμάτισε ο Charles Leclerc (1:21:599). Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο πολύ καλός σήμερα, Sergio Perez (1:21:848). Την πρώτη πεντάδα για το FP3 στο GP Ιταλίας, συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz και Fernando Alonso.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP3 του GP Ιταλίας:

GP Ιταλίας

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts