Formula 1

GP Γαλλίας – Pole position ο Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Γαλλίας. 2ος ο Hamilton, 3ος ο Bottas

Η ζέστη στην περιοχή του Le Castellet ήταν καθοριστική για την έκβαση του Qualifying. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 31 βαθμούς Κελσίου και στους 45 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα.

Το Q1 ξεκίνησε με κόκκινη σημαία. Αιτία ήταν το ατύχημα του Yuki Tsunoda. Ο Ιάπωνας οδηγός της Alpha Tauri έχασε τον έλεγχο της “AT02” στη στροφή “2” και κατέληξε στον τοίχο. Παρά το γεγονός πως έσπασε η πίσω πτέρυγα, ο Tsunoda δεν μπόρεσε ποτέ να βάλει την 1η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Q1 τελείωσε άδοξα, εξαιτίας του Mick Schumacher. Ο Γερμανός οδηγός της Haas έχασε τον έλεγχο της VF21 στη στροφή “6” και έσπασε την εμπρός αριστερή ανάρτηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η προσπάθεια πρόκρισης στο Q2 για τον Lance Stroll. Μαζί με τον Καναδό οδηγό της Aston Martin εκτός συνέχειας έμειναν οι Latifi, Raikkonen και Mazepin.

Το Q2 κύλησε ομαλά, με την πρώτη δεκάδα να προκρίνεται στο Q3 με τη μέση γόμα της Pirelli. Αυτό οδηγεί σε στρατηγική ενός pit stop, ανάλογα με την θερμοκρασία στο Paul Ricard. Ταχύτερος ήταν ο Valtteri Bottas, με τον Lewis Hamilton να καταλαμβάνει τη 2η θέση. Εκτός δεκάδας έμειναν οι Esteban Ocon, Sebastian Vettel, Antonio Giovinazzi, George Russell και Mick Schumacher.

Στο Q3 ο Verstappen έβαλε από την αρχή της διαδικασίας τα θεμέλια για την pole position, καθώς σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:30:325. Ο Hamilton κατάφερε να βρεθεί κοντά στον Verstappen. 386 χιλιοστά του δευτερολέπτου για την ακρίβεια. Στην τελευταία προσπάθεια ο Verstappen αναδείχτηκε poleman του Grand Prix της Γαλλίας, καθώς βελτίωσε τον χρόνο του στο 1:29:990.

Τις θέσεις “2” και “3” κλείδωσαν οι οδηγοί της Mercedes, με τον Lewis Hamilton να υστερεί από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull για 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Sergio Perez, ο οποίος αγώνα με τον αγώνα βελτιώνεται συνεχώς.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz (1:30:840), Pierre Gasly (1:30:868), Charles Leclerc (1:30:987), Lando Norris (1:31:252), Fernando Alonso (1:31:340) και Daniel Ricciardo (1:31:382).

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Γαλλίας
GP Γαλλίας, Qualifying results

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.