Formula 1

GP Γαλλίας:FP1 – Ταχύτερος ο Bottas

Ο Valtteri Bottas ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Γαλλίας. 2ος ο Hamilton, 3ος ο Verstappen

Οι καιρικές συνθήκες στο Le Castellet ήταν εξαιρετικές. Η θερμοκρασία στο αέρα ήταν στους 27 βαθμούς Κελσίου και στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Η McLaren θα τιμήσει σε αυτό το Grand Prix την μνήμη του Mansour Ojjeh. Τα μονοθέσια του Ricciardo και του Norris θα έχουν το όνομα του Ojjeh, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουνίου.

Ο Sebastian Vettel στην προσπάθεια του για γρήγορο γύρο έχασε το πίσω μέρος της AMR21 και κατέληξε στον τοίχο της στροφής “11”. Ο Γερμανός κατάφερε και γύρισε στα pit, με το πληγωμένο μονοθέσιο της Aston Martin. Πρόβλημα και για τον Bottas. Ο Φιλανδός πάτησε άτσαλα στην έξοδο της στροφής “2“, κάνοντας ζημιά στην W12 Hybrid. Τετ α κε στη αρχή είχαν οι Yuki Tsunoda και Mick Schumacher.

Η Ferrari θα τρέξει τους επόμενους αγώνες στην Ευρώπη, χωρίς το λογότυπο “Mission Winnow“. Αιτία οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες απαγορεύεται η διαφήμιση προϊόντων καπνού ή οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό. Την θέση του θα πάρουν αυτοκόλλητα της Amazon Web Services.

Με την χρήση της μαλακής γόμας, ο Max Verstappen διαμαρτυρήθηκε στον Lambiasse. Ο Ολλανδός στο team radio είπε πως ο εμπρός άξονας της RB16B δε στρίβει. Ο Lambiasse ζήτησε από τον Verstappen να επιστρέψει στα pit, προκειμένου να κάνουν μια ρύθμιση στην εμπρός αεροτομή.

Στα πρώτα 40 λεπτά η κατάταξη του FP1 ήταν η εξής: Bottas, Hamilton, Verstappen, Perez και Leclerc στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Τετ α κε έκανε και ο Carlos Sainz, ο οποίος έκανε μεγάλη φθορά στο σετ της μαλακής γόμας που χρησιμοποιούσε.

Οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν στο τέλος και το FP1 ολοκληρώθηκε με τον Valterri Bottas να σταματά το χρονόμετρο στο 1:33:448 και να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Lewis Hamilton (1:33:783) και στην τρίτη ο Max Verstappen (1:33:880). Ο Perez κατέλαβε την 4η θέση.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Pierre Gasly, Lando Norris και Yuki Tsunoda.

Αναλυτικά η κατάταξη:

GP Γαλλίας
GP Γαλλίας, FP1 results

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.