Ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Βρετανίας για το “sprint qualifying” του Σαββάτου. Δεύτερος ο Verstappen, τρίτος ο Bottas.
Το Silverstone υποδέχτηκε ομάδες και οδηγούς για τις κατατακτήριες δοκιμές με αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 25 βαθμούς Κελσίου και στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο οδόστρωμα. Κατάμεστες οι εξέδρες του Silverstone, ενόψει της μεγάλης μάχης Hamilton – Verstappen.
Στο Q1 ταχύτερος ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:26:751, αφήνοντας πίσω του για 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Lewis Hamilton (1:26:786). Εκτός συνέχειας κατατακτηρίων δοκιμών έμειναν οι Yuki Tsunoda, Kimi Raikkonen, Nicholas Latifi, Mick Schumacher και Nikita Mazepin.
Στο Q2 ο Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:26:023. Ο Verstappen κατέλαβε τη 2η θέση (1:26:315) και ο Bottas τη 3η θέση (1:26:764). Ο George Russell προκρίθηκε για 2ο συνεχόμενο αγώνα στο Q3, αφήνοντας έξω τον Fernando Alonso. Μαζί με τον Ισπανό οδηγό της Alpine, εκτός Q3 έμειναν οι Pierre Gasly, Esteban Ocon, Antonio Giovinazzi και Lance Stroll.
Στην πρώτη πράξη του Q3 ο Hamilton κέρδισε τον Verstappen για 172 χιλιοστά του δευτερολέπτου. 1:26:134 ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, 1:26:306 ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull. Στη μάχη των no.2 οδηγών της Mercedes και της Red Bull, o Bottas κατέλαβε τη 3η θέση, με χρόνο 1:26:548, έναντι 1:26:844 που έκανε ο Perez.
Στη δεύτερη προσπάθεια των οδηγών ο Hamilton πραγματοποίησε τον τέλειο γύρο μέσα στη σεζόν μέχρι την στροφή “15”. Στα φρένα για τη στροφή “16” η W12 Hybrid γλίστρησε, χάνοντας την ευκαιρία για να κατεβάσει το χρόνο του κάτω από το 1:26. Παρόλα αυτά ο Hamilton τερμάτισε πρώτος στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Βρετανίας. Με αυτό το αποτέλεσμα των κατατακτηρίων δοκιμών, καθορίστηκε η σχάρα εκκίνησης για τον πρώτο “sprint qualifying” στην ιστορία της F1, το οποίο θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο Max Verstappen έμεινε στη 2η θέση και ο Valterri Bottas τερμάτισε στη 3η θέση, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Charles Leclerc και στην 5η θέση ο Sergio Perez. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz και Sebastian Vettel.
Αναλυτικά η κατάταξη:
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.