Formula 1ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

GP Αυστρίας – Μάχη στο σπίτι των “κόκκινων ταύρων”

Μετά την πρώτη νίκη του Carlos Sainz στον επεισοδιακό αγώνα του GP Βρετανίας, η F1 επιστρέφει στο “Red Bull Ring”, στο Spielberg, για το GP Αυστρίας

Η F1 εισέρχεται πλέον στο Grand Prix της Αυστρίας. Το “Red Bull Ring” βρίσκεται 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Graz, στην καρδιά των Αυστριακών Άλπεων.

Πρώτα ονομαζόταν “Österreichring” και φιλοξένησε τον αγώνα από το 1970 έως το 1987. Έπειτα μετονομάστηκε σε “A1 Ring”, εξαιτίας της τροποποίησης της χάραξης τη δεκαετία του 1990, από τον Herman Tilke. To “Α1 Ring” φιλοξένησε τον αγώνα του Αυστριακού Grand Prix από το 1997 έως το 2003. Το 2020 χρόνια της πανδημίας του Covid-19 το “Red Bull Ring” φιλοξένησε 2 αγώνες, στην αρχή της σεζόν.

Red Bull Ring: Ρεκόρ και χαρακτηριστικά πίστας

Το “Red Bull Ring” έχει συνολικό μήκος 4.318km. Αποτελείται από 10 στροφές, εκ των οποίων οι 7 είναι δεξιές. 3 ζώνες DRS είναι διαθέσιμες για τους οδηγούς. Στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού, στην ευθεία ανάμεσα στις στροφές “1” και “2” και στην ευθεία ανάμεσα στις στροφές “3” και “4”. Το ρεκόρ γύρου το κατέχει ο Carlos Sainz, με χρόνο 1:05:619. Από άποψη ελαστικών η Pirelli θα φέρει τις γόμες C3 (Σκληρή), C4 (Μέση) και C5 (Μαλακή).

GP Αυστρίας

Ο ασφαλτοτάπητας στο Red Bull Ring προσφέρει αρκετά χαμηλή πρόσφυση σε μια πίστα χαμηλής σοβαρότητας, γεγονός που καθιστά δυνατή την οδηγήση με τις πιο μαλακές εκδοχές των συγκεκριμένων ελαστικών“.

Αυτό μας βοηθά να δώσουμε έμφαση στην ψυχαγωγία, σε μια πίστα, η οποία έχει δώσει συχνά συναρπαστικούς αγώνες στο παρελθόν, χάρη σε έναν πολυάσχολο και συμπαγή γύρο που είναι ουσιαστικά μια σειρά από μικρές στροφές. Η πρόσφυση και ειδικά το φρενάρισμα είναι το κλειδί εδώ. Υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος μπλοκαρίσματος σε ορισμένες από τις δύσκολες περιοχές πέδησης σε κατηφόρα“.

Η διατήρηση της απόδοσης των πίσω ελαστικών σε όλο τον γύρο είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί η επαρκής πρόσφυση. Η επιλογή μας για αυτά τα ελαστικά, καθιστά δυνατή μια ποικιλία από διαφορετικές πιθανές στρατηγικές“, δήλωσε ο επικεφαλής της Pirelli για την F1, Mario Isola.

GP Αυστρίας

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

Παρασκευή 8 Ιουλίου

FP1: 14:30 – 15:30
Κατατακτήριες δοκιμές: 18:00 – 19:00

Σαββατό 9 Ιουλίου

FP2: 13:30 – 14:30
Sprint Race: 17:30 – 18:30

Κυριακή 10 Ιουλίου

Αγώνας: 16:00

Το FP1 και το FP2 θα μεταδοθούν από το ΕΡΤSPORTS, το οποίο μεταδίδεται διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα “ERTFLIX”. Οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, το Sprint Race του Σαββάτου και ο αγώνας της Κυριακής, θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ2. Απευθείας μετάδοση και από την Cosmote TV, στο Cosmote Sport 5HD.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.