GP Abu Dhabi στη F1 έως το 2030

Η F1 ανακοίνωσε πως το GP του Abu Dhabi στην πίστα του Yas Marina Circuit θα συνεχίσει να υπάρχει στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τα επόμενα χρόνια

Η επέκταση του συμβολαίου που αρχίζει από την εκδήλωση αυτού του Σαββατοκύριακου διασφαλίζει ότι ο αγώνας στο Yas Marina Circuit θα παραμείνει ως ο τελευταίος στο ημερολόγιο μέχρι το 2030. 

Σχετικά με τη συμφωνία με την Abu Dhabi Motorsports Management, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι θα αγωνιζόμαστε στο Abu Dhabi μέχρι το 2030 στο πλαίσιο αυτής της νέας συμφωνίας. 
 
“Ανυπομονούμε πάρα πολύ για το φινάλε της σεζόν αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου θα γραφτεί περισσότερη ιστορία στη Formula 1. 
 
“Ο διοργανωτής, η ADMM, δημιουργεί πάντα ένα απίστευτο θέαμα για τον τελευταίο αγώνα κάθε σεζόν της F1, και σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν για τη βελτίωση των αγώνων στην πίστα Yas Marina Circuit, είμαστε ενθουσιασμένοι για πολλά χρόνια αγώνων στο Άμπου Ντάμπι που έχουμε μπροστά μας. “ 

Με τον αγώνα του Σαββατοκύριακου ολοκληρώνεται μια κλασική σεζόν της F1, με τους Lewis Hamilton και Max Verstappen να ισοβαθμούν στους βαθμούς και να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αναμέτρηση που θα τα πάρει όλα ο νικητής.

Επισημαίνοντας τη σημασία της νέας συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ADMM Saif Al Noaimi δήλωσε: 

“Το Grand Prix του Αμπού Ντάμπι και το Yas Marina Circuit συνεχίζουν να φέρνουν εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές και τηλεθεατές στο Αμπού Ντάμπι και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

“Η υπογραφή μιας νέας πολυετούς συμφωνίας με τον Όμιλο Formula One δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη δύναμη της σχέσης μας, αλλά επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε μια απαράμιλλη και παγκόσμιας κλάσης εμπειρία αγώνα για όλους τους επισκέπτες” 

Ο Mohammed Bin Sulayem, ο αντιπρόεδρος της FIA, ο οποίος είναι ένας από τους δύο υποψήφιους για να αντικαταστήσει τον Jean Todt αυτόν τον μήνα στη θέση του προέδρου, πρόσθεσε: “Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη δέσμευση της χώρας μου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τις επενδύσεις της σε κοινοτικό επίπεδο για την ανάπτυξη του αθλήματος και την προσφορά ευκαιριών παγκόσμιας κλάσης. 
 
Το GP του Abu Dhabi είναι μια μοναδική επίδειξη του Αμπού Ντάμπι σε παγκόσμια κλίμακα. Η δέσμευση ότι θα είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό στο ημερολόγιο της F1 για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης υποστήριξης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS