GP Abu Dhabi:FP1 & 2 – Στην κορυφή Hamilton & Verstappen

Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen ήταν οι ταχύτεροι οδηγοί στις ελεύθερες δοκιμές του GP Abu Dhabi. Ανεβασμένη η Mercedes, ακολουθεί από κοντά και η Ferrari

Το FP1 είχε στοιχείο ασημί χρώματος. Για την ακριβεία η Mercedes δια χειρός Lewis Hamilton, κατέκτησε την 1η θέση στο FP1, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:26:633. Δεύτερος κατετάγη ο νικητής του GP Sao Paulo, George Russell, ολοκληρώνοντας το 1-2 για τα “ασημί βέλη”. Ο Charles Leclerc τερμάτισε 3ος, όντας 79 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον 4ο Sergio Perez. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Liam Lawson. Ο Νεοζηλανδός αντικατέστησε στο FP1 τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στο FP1 εκτός από τον Lawson συμμετείχαν και οι: Robert Swartzaman (Ferrari), Robert Kubica (Alfa Romeo), Logan Sargeant (Williams), Pietro Fittipaldi (Haas), Patricio O’ Ward (McLaren), Jack Doohan (Alpine) και Felipe Drugovich (Aston Martin). Ο Sargeant έχασε την πρόσφυση στον πίσω άξονα της Williams και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο της στροφής “1”. Ο Αμερικανός δεν έκανε ζημιά στο μονοθέσιο και επέστρεψε κανονικά στα pits.

Έλαμψε ο Verstappen, υπό το φως των προβολέων

Στο FP2 ο Max Verstappen με τη μαλακή γόμα, σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:25:146 και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας. Ο George Russell συνέχισε τις καλές εμφανίσεις, καταλαμβάνοντας την 2η θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Charles Leclerc, ο οποίος συνεχίσε να συλλέγει δεδομένα για την μάχη της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα των οδηγών. Οι Lewis Hamilton και Sergio Perez συμπλήρωσαν το top 5 της 2ης περίοδου των ελεύθερων δοκιμών του GP Abu Dhabi. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Carlos Sainz, Esteban Ocon, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo και Valtteri Bottas.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP1:

GP Abu Dhabi

Και στο FP2:

GP Abu Dhabi

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS