Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Giovinazzi – “Να φέρουμε βαθμούς, αν όλα πάνε καλά”

Ο Antonio Giovinazzi δήλωσε πως περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία τους αγώνες σε Πορτογαλία και Ισπανία.

Η F1 εισέρχεται στον μήνα Μάϊο με 3 αγώνες. Από αυτούς οι 2 είναι back to back. Πρώτη στάση στην Πορτογαλία και το Portimao και μετά η Ισπανία και η “Circuit de Catalunya”, στην Βαρκελώνη (7 με 9 Μάϊου).

Δελτίο τύπου “Alfa Romeo Racing ORLEN”:

Hinwil, 27 Απριλίου 2021
Οι αγώνες “back to back” είναι ένα δίκοπο μαχαίρι: από την μια αποτελούν πρόκληση για οποιαδήποτε ομάδα, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση των υλικοτεχνικών, διανοητικών και σωματικών επιβαρύνσεων δύο αγώνων αγώνων εντός δύο εβδομάδων. Από την άλλη είναι ένας συναρπαστικός, γεμάτος αδρεναλίνη χρόνος κατά τον οποίο η εστίαση στην εργασία που βρίσκεται είναι συνολική και σε μία δίνεται δύο ευκαιρίες για να διορθώσει τα πράγματα, μια άμεση ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα“.

Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο όταν πλησιάζετε σε έναν αγώνα με την ανάγκη να διορθωθούν κάποια λάθη. Μετά τους πρώτους 2 αγώνες της σεζόν που δεν πήραμε βαθμούς, που ίσως άξιζαν οι επιδόσεις μας, κατευθυνόμαστε πρώτα στην Πορτογαλία και μετά στην Ισπανία αποφασισμένοι να ξεπεράσουμε τη βαθμολογία μας“.

Η εμπιστοσύνη είναι υψηλή μέσα στην ομάδα, η οποία κλονίζεται από την κακή τύχη των αρχικών αγώνων. Οι κινήσεις της τύχης είναι βέβαιο ότι θα μας ευνοήσουν σύντομα, και μαζί τους θα έρθουν οι δίκαιες ανταμοιβές για τη βελτιωμένη φόρμα μας. Στο μεταξύ, η σκληρή δουλειά και η δέσμευση παραμένουν αναλλοίωτα. Κατευθυνόμαστε προς την Ιβηρική χερσόνησο με ήσυχη εμπιστοσύνη, έτοιμοι να αγωνιστούμε για να φέρουμε πίσω τα αποτελέσματα που αξίζουν“.

Giovinazzi
Antonio Giovinazzi, Imola GP 2021

Antonio Giovinazzi – οδηγός της “Alfa Romeo Racing ORLEN”:

Ανυπομονώ να επιστρέψω στο μονοθέσιο για τους αγώνες στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Πιστεύω ότι σίγουρα δεν έχουμε αποκομίσει αυτό που μας άξιζε στους δύο πρώτους αγώνες. Ήμασταν τρομερά άτυχοι, ειδικά στην Ίμολα, όπου θα ήμασταν στην 9η ή στη 10η θέση, εάν δεν υπήρχε ένα σχίσιμο κολλημένο σε ένα φρένο. Πρέπει να πάρουμε τα θετικά αυτών των εμφανίσεων και να τα χρησιμοποιήσουμε ως κίνητρο για να προχωρήσουμε καλύτερα στους επόμενους αγώνες. Γνωρίζουμε πως βρισκόμαστε σε πολύ κλειστή μάχη και ξέρουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε πίσω με κάποια πραγματικά καλά αποτελέσματα, αν τα πράγματα πάνε καλά“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok, Discord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.