Γιατί ο Andreas Seidl “είναι ο καλύτερος επικεφαλής ομάδας στην F1”;

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, θεωρεί πως ο επικεφαλής της ομάδας του, Andreas Seidl, είναι ο καλύτερος στην Formula 1.

Ο Seidl εντάχθηκε στην ομάδα της McLaren τον Ιανουάριο του 2019, μετά την θητεία του στην Porsche, με την οποία κατέκτησε συνεχόμενες νίκες στις 24 ώρες του Le Man, από το 2015 έως το 2017. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών, η ομάδα του κατέκτησε τρία συνεχόμενα double, κατακτώντας και το πρωτάθλημα των οδηγών αλλά και των κατασκευαστών.

Από τη στιγμή που ο Seidl βρέθηκε στο Woking, η McLaren έχει μία σταθερή ανοδική πορεία έχοντας επιστρέψει στο βάθρο, ενώ επιπλέον κατέκτησε την πρώτη της νίκης από το 2012, στο Ιταλικό Grand Prix του 2021.

Σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης μετά το φινάλε της σεζόν του 2021, ο Zak Brown ανέλυσε την επίδραση που έφερε στην Βρετανική ομάδα η άφιξη του Seidl.

“Έδιωξε από μέσα μου ένα τεράστιο άγχος και το πρόσθεσε στον εαυτό του.” είπε ο Brown.

“Εκείνος ευθύνεται για τις εντός πίστας επιδόσεις της ομάδας μας στην Formula 1. Θεωρώ πως έκανε εκπληκτική δουλειά.”

“Θεωρώ πως είναι ο καλύτερος επικεφαλής ομάδας στην Formula 1. Πάντοτε εστιάζει με ακρίβεια σε οτιδήποτε δουλεύει, νοιάζεται πάρα πολύ για την ομάδα και τους ανθρώπους που δουλεύουν σ’ αυτήν, όπως και για την ευημερία τους. Πιέζει πολύ σκληρά ώστε να είναι σίγουρος πως έχουν στην κατοχή τους, τους πόρους που χρειάζονται.”

Η Ferrari το 2021 επανέκαμψε μετά από την χειρότερη σεζόν της ιστορίας της από το 1980, προσπερνώντας την McLaren στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, κατακτώντας την 3η θέση. Πάρ’ όλα αυτά, αυτό το αποτέλεσμα δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τον Brown.

“Η συνεργασία συνεργασία μεταξύ μου και του Andreas φοβερή.” πρόσθεσε ο Brown. “Τα πηγαίνουμε τέλεια. Είναι πολύ φιλοφρονητικός σε σχέση με τις συνεισφορές μου προς την αγωνιστική μας ομάδα, όμως έτσι ακριβώς είμαι και εγώ προς τις δικές του συνεισφορές, όποτε δεν επικαλύπτει ο ένας τον άλλον.”

“Όσον αφορά την αγωνιστική ομάδα, εκεί δίνει τη δική του παράσταση και έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Από τότε που ξεκινήσαμε, έχουμε ομαδικό ηθικό, ένταση, αποτελέσματα στην πίστα, ενώ έχουμε δημιουργήσει και μία εξαιρετική εργασιακή σχέση και επιπλέον διασκεδάζουμε όλοι μαζί.”

“Θεωρώ πως η διασκεδαστική υψηλής απόδοσης κουλτούρα πλησιάζει και εκείνος είναι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα που παίρνουνε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος από την ηγεσία και τη συμβολή του Andreas προς την αγωνιστική ομάδα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS