Ο George Russell θα κάνει δοκιμές ελαστικών της Pirelli με την Mercedes

Όπως δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1, ο George Russell θα συμμετέχει στις δοκιμές ελαστικών της Pirelli, οι οποίες θα γίνουν στην Ουγγαρία, φορώντας τα χρώματα της Mercedes.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της F1, o George Russell θα κάνει τις εν λόγω δοκιμές την Τρίτη.

Μάλιστα, παρέα στον νεαρό Βρετανό πιλότο της Williams θα κάνουν και πιλότοι των McLaren και Ferrari.

Η συγκεκριμένες δοκιμές θα γίνουν με πρωτότυπο μονοθέσιο, φτιαχμένο για δοκιμές, στα ελαστικά 22 ιντσών της Pirelli, τα οποία αναμένεται να δούμε το 2022.

Υπενθυμίζεται πως ο George Russell έχει συμμετέχει σε δοκιμές με τα ασημένια βέλη, τόσο το 2019 σε Bahrain και Abu Dhabi, αλλά και παλιότερα, όταν το 2017 είχε βρεθεί στο κόκπιτ της W08 για πρώτη φορά, κάνοντας δοκιμές στο Hungaroring.

Το φαινόμενο οι ομάδες να “αφήνουν στον πάγκο” τους τακτικούς οδηγούς τους και να επιλέγουν αναπληρωματικούς, δοκιμαστές ή οδηγούς που έχουν σε άλλες ομάδες είναι σύνηθες.

Το 2019 είχε ακολουθήσει την ίδια λογική και η McLaren, βάζοντας τον Fernando Alonso να κάνει δοκιμές στο Bahrain, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που Nissany και Aitken έχουν απαλλάξει τους Russell και Latifi από τα χιλιόμετρα των δοκιμών.

Ωστόσο, με την φημολογία που υπάρχει γύρω από την πιθανή αντικατάσταση του Valtteri Bottas από τον George Russell, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες δοκιμές να έχουν μία παραπάνω σημασία για τον Toto Wolff και τα μεγάλα αφεντικά της Mercedes AMG Petronas F1 Team.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS