George Russell – “Είμαι πιο δυνατός από ποτέ χάρη στον ψυχολόγο”

Ο George Russell μίλησε σχτικά με την ψυχική του υγεία και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η ψυχολογία στην προετοιμασία του για την σεζόν του 2021. Επίσης, λέει πως το να αναζητήσει βοήθεια ειδικού ήταν ένα “τεράστιο” βήμα στην ανάπτυξή του ως οδηγός.

Όντας στην τρίτη του σεζόν με την Williams, ο George Russell έχει αντιμετωπίσει και αυτός το δικό του μερίδιο δυσκολιών στην F1 μη έχοντας πετύχει βαθμό για την ομάδα το 2019 και το 2020, οδηγώντας ένα κακό μονοθέσιο, και ερχόμενος πολύ κοντά στην νίκη στο ντεμπούτο του για την Mercedes, αντικαθιστώντας τον Lewis Hamilton, στο Sakhir το 2020, καθώς κάποια προβλήματα στο pit stop και μία διάτρηση στο τέλος τον έριξαν αρκετά στην κατάταξη. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις απογοητεύσεις, ο George Russell χρειάστηκε ψυχολόγο, όπως εξήγησε στην Βρετανική εφημερίδα The i.

“Νιώθω όλο και πιο δυνατός σχετικά με αυτό, όσο περισσότερο περνάει ο καιρός και αφού είχα αυτές τις δύσκολες στιγμές και έμαθα να μιλάω σχετικά με αυτές στον κατάλληλο άνθρωπο… προφανώς και στην οικογένεια και τους φίλους είναι καλά να μιλάς, όμως η επαγγελματική συμβουλή ήταν πολύ σημαντική.”

“TΑυτό μου επέτρεψε να επιστρέψω δυνατότερος, σε καλύτερη φυσική κατάσταση, πιο υγιής από ποτέ, και θα μπορέσω να το βγάλω και στην απόδόση μου αυτό.”

George Russell
O George Russell πρόσεθσε πως υπάρχει προκατάληψη σχετικά με την ψυχολογία, ειδικά για τους άντρες, και ξανατόνισε την σημασία της αναζήτησης επαγγελματικής βοήθειας.

“Νομίζω πως τόσοι πολλοί άνθρωφποι, ειδικά οι άντρες, βλέπουν την ψυχολογία ως αδυναμία, κάτι που δεν ισχύει καθόλου. Το μυαλό σου είναι το πιο ισχυρό εργαλείο του σώματός σου.”

“Ποτέ δεν ήμουν από αυτούς που έλεγαν πως η ψυχική υγεία δεν είναι σημαντική και πως είσαι είτε ψυχικά δυνατός είτε ψυχικά αδύναμος ή οτιδήποτε και απλά πρέπει να είσαι δυνατός αν ποτέ έχεις μία δύσκολη στιγμή, να γίνεις σκληρός και να το ξεπεράσεις.”

George Russell
Όσο για το Sakhir πέρυσι, ο George Russell είπε πως το εξέλαβε ως εκμάθηση.

“Αν θέλω να κερδίσω αγώνες και πρωταθλήματα, δεν μπορώ να αφήσω αυτές τις δύσκολες στιγμές να με καταβάλουν.”

“Κατετάγην δεύτερος στο Sakhir Grand Prix. Και ήμουν απογοητευμένος. Η καλύτερή μου θέση σε κατατακτήριες μέχρι τότε ήταν η P12, για την οποία ήμουν απολύτως εκστασιασμένος, και τότε είχα καταταγεί δεύτερος και ήμουν απογοητευμένος.”

“Και αυτό με δίδαξε πως το να παλεύωγια πρωταθλήματα και νίκες στο μέλλον θα είναι ψυχικά πιο δύσκολο από ότι έπρεπε να αντέχω τερματίζοντας στην ουρά τα τελευταία δύο χρόνια.”

“Οπότε αυτές οι εμπειρίες είναι δώρο εξ’ουρανού, νομίζω σε μακροπρόθεσμη βάση, 10, 15 χρόνια, θα κοιτάζω πίσω και θα λέω, ‘δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά για τίποτα στον κόσμο’.”

Στην Imola το επόμενο Σαββατοκύριακο, ο George Russell ελπίζει να χτίσει πάνω στην P15 στις κατατακτήριες και P14 στον αγώνα του Bahrain, ελπίζοντας να πάρει και τον πρώτο του βαθμό για την Williams.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS