Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

George Russell – Σημαντικά μαθήματα από την εμπειρία στην Mercedes

O George Russell λέει πως το ότι έμαθε να είναι πιο προσαρμοστικός ως πιλότος ήταν ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που πήρε από το σύντομο πέρασμά του στην Mercedes.

Ο Βρετανός, George Russell, κλήθηκε από τον Γερμανικό κατασκευαστή, ώστε να αντικαταστήσει τον νοσούντα Lewis Hamilton για το Sakhir Grand Prix.

O George Russell εντυπωσίασε ιδιαίτερα καθ’όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να κερδίσει τον αγώνα, πριν το εσφαλμένο pitstop και την διάτρηση του ελαστικού του προς το τέλος του αγώνα που εξαφάνισε τις όποιες ελπίδες του για νίκη.

Έχοντας επιστρέψει στην Williams για το τέλος της σεζόν στο Abu Dhabi, ο George Russell είπε πως ακόμα και αυτή η πολύ σύντομη εμπειρία του με την Mercedes τον δίδαξε μερικά σημαντικά μαθήματα για το μέλλον.

“Νομίζω πως αυτό που έμαθα καλύτερα είναι πως πρέπει να είσαι προσαρμοστικός,” εξήγησε ο George Russell. “Το είδος οδήγησης που χρησιμοποιούσα στην Williams, στην πραγματικότητα με ‘πλήγωνε’ στην Mercedes. Άρα, όταν επέστρεψα στην Williams και προσπάθησα να εφαρμόσω κάποια από τα πράγματα που έμαθα στον αγώνα στο Bahrain, αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω στην Williams, νομίζω πως αυτό με βοήθησε να καταλάβω πως πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος και πρέπει να προσαρμόζεσαι σε ότι σου δίνει το μονοθέσιο. Άρα, αν κάποιος οδηγάει έτσι στην Mercedes, δεν σημαίνει ότι μπορείς να οδηγάς το ίδιο και στην Williams, και το αντίθετο.”

Η δυνατή εμφάνιση του George Russell με την Mercedes τον έχει θέσει υποωήφιο για μόνιμη θέση στην ομάδα το 2022.

Προς το παρρόν, το συμβόλαιο του Valtteri Bottas λήγει στο τέλος του 2021, όπως και του George Russell με την Williams.

Ο George Russell γνωρίζει πως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο αναφορικά με το τι θα θέλει να κάνει η Mercedes, που είναι και ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να αποδεχτεί την κατάσταση που βρίσκει στην Williams.

Ερωτηθείς τι πιστεύει πως πρέπει να κάνει μέσα στο 2021 για να εξασφαλίσει θέση στην Mercedes το 2022, ο George Russell είπε τα ακόλουθα.

“Νομίζω πρέπει να συνεχίσω έτσι, και να συνεχίσω την θετική συμπεριφορά εντός της ομάδας, αλλά και εκτός. Δεν είναι να αγανακτείς με την ‘φτωχή’ απόδοση, αλλά να συνεχίσουμε να πιέζουμε περισσότερο και προς τα εμπρός την Williams. Νομίζω ότι η Mercedes πιστεύει σε εμένα, μου έδωσαν την ευκαιρία, και πάντα με στήριζαν. Τώρα, είναι καθήκον μου να παραμείνω αληθινός, και να μην αλλάξω ξαφνικά κατά την διάρκεια του επόμενου χρόνου, λόγω συγκεκριμένων περιστάσεων, και να μετατραπώ σε κάποιον που δεν είμαι τώρα.” 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!