Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

George Russell- Για την κίνηση του Alonso: “Ήξερα ότι ήταν δυνατό”

Σκαρφαλώνοντας από την τέταρτη θέση στην σχάρα της εκκίνησης στην πρώτη στο πρώτο γύρο, ο George Russell μιμήθηκε το διάσημο ξεκίνημα του Fernando Alonso στο Ισπανικό Grand Prix της Formula 1 το 2011.

Ο Russell παραδέχτηκε ότι την κίνηση αυτή εμπνεύστηκε από το θεαματικό ξεκίνημα του Ισπανού πρωταθλητή το 2011.

Ενώ ο Russell βρισκόταν  τέταρτος στη βρώμικη πλευρά του grid πίσω από τους Lando Norris και Max Verstappen και δίπλα στον team-mate του,  Lewis Hamilton, εκμεταλλεύτηκε την μάχη των δυο πρωτοπόρων χρησιμοποιώντας τους σαν σφεντόνα για να κυλήσει προς τα έξω μακροπρόθεσμα στη στροφή 1.

Η παραπάνω κίνηση θύμιζε την αστραπιαία εκκίνηση του Fernando Alonso στον αγώνα του 2011, ο οποίος να περάσει με το μονοθέσιο της Ferrari του μπροστά από το προπορευόμενο δίδυμο της Red Bull της πρώτης σειράς Mark Webber και Sebastian Vettel.

Αν και ο Alonso πέρασε από το εσωτερικό, αυτές οι ομοιότητες δεν ήταν εντελώς τυχαίες, με τον Russell να παραδέχεται ότι η εκκίνηση του Ισπανού ήταν στο μυαλό του ότι δεν ήταν αδύνατο να πάρει το προβάδισμα από την τέταρτη θέση.

Ανέφερε ο Russell : ” Το ονειρευόμουν χθες το βράδυ και ποιο θα ήταν το σχέδιο επίθεσης μου “

” Είδα την πρόγνωση του καιρού και ο άνεμος είχε μετατραπεί σε μέτριο άνεμο στη στροφή 1, κάτι που ήξερα ότι σήμαινε ότι μπορούσα να φρενάρω πολύ αργά και βαθιά στη γωνία “.

“Όταν αγωνιζόμουν καρτ, πάντα θυμόμουν ότι έβλεπα τον Fernando το 2011 να ξεκινάει από το P4 και να παίρνει το προβάδισμα. Ήξερα ότι ήταν δυνατό”.

Ο Ράσελ εξάσκησε την υπέρβασή του στους γύρους προς το grid, κάτι που τον έπεισε περαιτέρω ότι ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρει.

Εξηγεί: ” Έκανα τέσσερις γύρους στο grid και εξασκήθηκα στο φρενάρισμα όσο πιο αργά γινόταν σε κάθε γύρο, έτσι ήξερα πού ήταν το όριο “.

“Ήξερα πόσο δυνατός ήταν ο άνεμος και ήξερα τι ήταν δυνατό με το μονοθέσιο, οπότε ήταν υπολογισμένος ο κίνδυνος. Ήταν ικανοποιητικό να τραβήξεις”.

Δυστυχώς παρά την εντυπωσιακή κίνηση του ο Russell δεν μπόρεσε να ευχαριστηθεί καθώς ο Verstappen σύντομα κατάφερε να τον περάσει.

Στην συνέχεια σε μια προσπάθεια του να καλύψει τη Ferrari του Charles Leclerc, ο Russell έκανε νωρίτερα pit από το επιθυμητό, ​​γεγονός που τον ανάγκασε σε ένα τελευταίο stint με σκληρά ελαστικά ενώ ο ομόσταυλός του, Hamilton, ήταν σε θέση να πάει πιο γρήγορα με τα μαλακά.

“Υπήρχαν μερικά μικρά πράγματα που πήγαν εναντίον μας σήμερα. Είχαμε ένα αργό pit stop που στη συνέχεια μας έβαλε στο πίσω πόδι για το μεσαίο stint και κάτω από λίγη πίεση”

Προσθέτει: “Μετά έχασα πολύ χρόνο δίνοντας μάχη με τον Lando και μετά βάζοντας το σκληρό ελαστικό ήταν σαν σκουπίδι”

“Ξέραμε ότι τα σκληρά δεν θα ήταν ένα σπουδαίο ελαστικό, αλλά θέλαμε να μοιράσουμε το ρίσκο μεταξύ του Lewis και εμένα, γιατί αν επεκτείναμε [το διάστημα] θα μπορούσε ενδεχομένως να απειληθεί από τον Charles “.

” Προφανώς, ένιωσα λίγο απογοητευμένος που δεν βρέθηκα στο βάθρο, αλλά ήμουν εκεί την περασμένη [έως την περασμένη] εβδομάδα και ο Lewis έκανε εξαιρετική δουλειά και ως ομάδα παίρνουμε τα θετικά από πολλά υποσχόμενους αγώνες” .

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.