Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Gasly δεν ήξερε αν το πρόβλημα στον κινητήρα θα στερούσε το βάθρο

O Pierre Gasly αποκάλυψε ότι είχε πρόβλημα με τον κινητήρα του κατά την διάρκεια του Azerbaijan Grand Prix, το οποίο παραλίγο να του στερήσει το βάθρο.

Ο Gasly είχε εξαιρετικό ρυθμό καθ’ όλη την διάρκεια του Azerbaijan Grand Prix, όντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην τέταρτη θέση. Ωστόσο, μετά την προσπέραση που δέχτηκε από τον Sebastian Vettel, ο Γάλλος παραπονέθηκε στον μηχανικό του για πρόβλημα στον κινητήρα του.

το μέσο του αγώνα αντιμετώπισα δυσκολίες λόγω ενός προβλήματος στον κινητήρα. Χάναμε αρκετή ταχύτητα στις ευθείες και ο Seb (Vettel) κατάφερε να μας περάσει στο μέσο του αγώνα. Υπήρχε μεγάλη διαφορά με τον Yuki (Tsunoda). Οι μηχανικοί μου ζήτησαν να κάνω πολλές αλλαγές, για να περιορίσουμε την χαμένη ταχύτητα.”

O Gasly τόνισε ότι ήταν πολύ απαισιόδοξος όταν δέχτηκε προσπέραση από τον Vettel, καθώς πίστευε ότι δεν θα καταφέρει να τερματίσει τον αγώνα.

“Ήμουν πολύ καλός στο δεύτερο sector, αλλά έχανα χρόνο στις ευθείες. Όταν ο Seb με πέρασε, πραγματικά δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο.”

Pierre Gasly, Alpha Tauri, Azerbaijan Grand Prix 2021
Πριν την επανεκκίνηση από την τέταρτη θέση, ο Gasly φοβόταν ότι θα χάσει κι άλλες θέσεις κι έτσι αποφάσισε να είναι αρκετά επιθετικό με τον Charles Leclerc.

“Ήξερα ότι σε αυτούς τους δύο γύρους ότι ο Charles (Leclerc) θα με περάσει στην ευθεία. Κι αυτό έγινε. Έτσι μπήκα πίσω του και πήρα το slipstream και τον προσπέρασα στην πρώτη στροφή. Επανήλθε στην στροφή 3 κι έπρεπε να φρενάρω πολύ αργά. Μετά πίεσα στο όριο τα φρένα με τον Seb.”

“Πίστευα ότι θα καταλήξω στην τοίχο. Κατόρθωσα κάπως να το σταματήσω. Δεν ξέρω πως, αλλά πραγματικά φρέναρα τελευταία στιγμή. Το ίδιο έγινε και με τον Charles. Ήθελα πολύ αυτό βάθρο. Πήρα κάποια ρίσκα, αλλά σίγουρα άξιζε τον κόπο.”

Μετά από τους πρώτους πέντε δύσκολους αγώνες, όπου δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε αποτελέσματα τον εξαιρετικό ρυθμό του μονοθεσίου του, ο Gasly ήταν πολύ χαρούμενος για αυτήν του την επίδοση.

“Ήταν ένας τρελός αγώνας κι ειδικά οι δύο τελευταίοι γύροι ήταν θεότρελοι. Το μονοθέσιο ήταν εκπληκτικό όλο το τριήμερο. Οι κατατακτήριες ήταν φοβερές, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να διατηρήσω αυτήν την θέση ή να παλέψω για το βάθρο. Στο τέλος τα κατάφερα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.