Gasly – “Να κλείσουμε τη διαφορά με την Alpine”

Ο Pierre Gasly δήλωσε πως ευελπιστεί η Alpha Tauri να είναι ανταγωνιστική στην Τουρκία και να κλείσει την διαφορά με την Alpine στους κατασκευαστές.

Μετά από το κακό αποτέλεσμα στην Ρωσία ο Pierre Gasly θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ο Γάλλος οδηγός της Alpha Tauri τερμάτισε στην 13η θέση, πληρώνοντας το κακό στήσιμο του μονοθεσίου και την κακή στρατηγική στο τέλος του αγώνα.

Πριν από λίγες μέρες ο Gasly δήλωσε πως η Alpha Tauri πρέπει να σταματήσει τα λάθη που έγιναν στο GP της Ρωσίας και παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν άξιζε να πάρει βαθμούς.

Ενόψει του Τουρκικού Grand Prix, ο Gasly δήλωσε πως ο ίδιος και η Alpha Tauri έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να μαζέψουν βαθμούς στη Ρωσία. Επιπλέον, δήλωσε πως η ομάδα έχει δουλέψει αρκετά για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για το Grand Prix.

Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία στην Ρωσία, καθώς δεν εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο τις ευκαιρίες που είχαμε. Από τότε έχουμε δουλέψει πολύ για να καταλάβουμε το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, για να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να είμαστε ξανά εντός της μάχης, αρχής γενομένης αυτό το τριήμερο στην Τουρκία“, δήλωσε στο δελτίο τύπου ο Gasly.

Από τότε που έγινε ο αγώνας στο Sochi, πέρασα λίγο χρόνο με την οικογένεια μου στην Γαλλία, χωρίς να κάνω πολλά πράγματα, χαλαρώνοντας κυρίως. Σύντομα θα συμμετάσχουμε σε μια σειρά αγώνων μακριά από το σπίτι, το οποίο περιλαμβάνει jet-lag, κάτι το οποίο δεν το είχαμε αντιμετωπίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, είχα μερικές εμφανίσεις για διαφημιστικούς λόγους και για λόγους μάρκετινγκ, οι οποίες μου πήραν αρκετό χρόνο. Εκτός από αυτά τα γεγονότα, είχα την συνηθισμένη ρουτίνα της εκπαίδευσης και της προπόνησης“.

Πέρυσι ήταν η πρώτη μου φορά που οδήγησα στο “Istanbul Park”. Είναι μια χάραξη που πραγματικά μου αρέσει. Γενικά, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και περίπλοκη πίστα, όταν πρόκειται για οδήγηση και πραγματικά πέρυσι το απόλαυσα πολύ. Η πίστα είναι φυσικά απαιτητική, με στροφές όπως το τριπλό σύμπλεγμα αριστερών στροφών στην “8”, η οποία είναι ατελείωτη“.

Στις κατατακτήριες την στροφή την παίρνεις τέρμα γκάζι και είναι πραγματικά πολύ γρήγορη. Υπολογίζω πως είσαι κοντά στα 270 με 280 km / h για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιάνεις τα 5G σε αυτή την στροφή“.

Πέρυσι υπήρχε πολύ λίγη πρόσφυση στην επιφάνεια της πίστας. Το γεγονός αυτό καθιστούσε πολύ δύσκολο το στήσιμο του μονοθεσίου με τον τρόπο που ήθελα. Στο στεγνό, ωστόσο, βρήκαμε ένα καλό στήσιμο στο μονοθέσιο, παρόλο που στο βρεγμένο ήταν πιο περίπλοκο. Αυτό το τριήμερο θα είναι καλύτερα για εμάς. Πιστεύω πως έχουν επιδιορθώσει την άσφαλτο, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση. Πρέπει να δούμε πως θα είναι η κατάσταση του ασφαλτοτάπητα“.

Ο Gasly δήλωσε πως ο στόχος ο δικός του και της ομάδας του είναι η Alpha Tauri να είναι ανταγωνιστική και να κλείσει την διαφορά με την Alpine στην μάχη για την 5η θέση στους κατασκευαστές.

Περιμένω με ανυπομονησία την Τουρκία, διότι είναι πραγματικά μια υπέροχη πίστα για να την οδηγήσεις, με αρκετές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες στροφές. Οπότε, ελπίζω να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κλείσουμε την διαφορά με την Alpine, η οποία είναι κυριολεκτικά μπροστά μας“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS