Gasly – “Μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό στη Monza”

Ο Pierre Gasly δήλωσε πως η Alpha Tauri μπορούσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην Monza, ενώ ανέφερε πως του αρέσει πολύ η χάραξη της πίστας του Sochi.

Στο Grand Prix της Ολλανδίας ο Pierre Gasly κατετάγη τέταρτος, όντας ταχύτερος από τις Ferrari. Στην Ιταλία, ο Γάλλος οδηγός της Alpha Tauri εγκατέλειψε στο δεύτερο “Sprint Qualifying” στην ιστορία της F1, μετά την επαφή που είχε με τον Daniel Ricciardo στον πρώτο γύρο.

Στον αγώνα της Κυριακής ο Gasly εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα. Στον 5ο γύρο, ο Γάλλος οδηγός της Alpha Tauri επέστρεψε στα pits της ομάδας του. Η αιτία της εγκατάλειψης ήταν το πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού της “AT02”.

Ο Pierre Gasly ενόψει του Grand Prix της Ρωσίας δήλωσε πως η έκβαση του Ιταλικού Grand Prix ήταν λυπηρή, διότι ο ίδιος πίστευε πως η Alpha Tauri μπορούσε να πάρει σημαντικό αποτέλεσμα στην πίστα της Monza.

Αυτό που συνέβη στην Monza ήταν λυπηρό, καθώς πίστευα πως μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό εκεί (σ.σ. Monza), ειδικότερα όταν βλέπεις το πως πήγε ο αγώνας. Το τριήμερο τελείωσε πολύ άσχημα για την ομάδα τόσο για εμένα, όσο και για τον Yuki, αφού οι επιδόσεις μας ήταν πολύ καλές πριν από τον αγώνα και εγώ είχα εκπληκτικές κατατακτήριες δοκιμές“, δήλωσε ο Gasly.

Είναι πολύ κρίμα για εμάς, αλλά υπάρχει μια θετική τάση μετά την καλοκαιρινή διακοπή, καθώς το επίπεδο απόδοσης μας ήταν πολύ καλό και στους 3 αγώνες από τότε. Είναι καλό για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες. Κατά κάποιον τρόπο ήταν καλό που πήραμε την ποινή για την αλλαγή του κινητήρα στην Ιταλία και έτσι ελπίζουμε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν χωρίς να έχουμε περισσότερες ποινές “, πρόσθεσε στις δηλώσεις του ο Γάλλος οδηγός της Alpha Tauri.

Ο Gasly είπε πως απόλαυσε το διάλειμμα μετά το triple header, καθότι βρήκε χρόνο να προπονηθεί καλύτερα, ενώ πέρασε και λίγο χρόνο στη Γαλλία με την οικογένειά του.

Απόλαυσα λιγάκι το διάλειμμα, μετά την Ιταλία, διότι τα triple headers ήταν πολύ έντονα, χωρίς να υπάρχει αρκετός χρόνος να κάνεις το οτιδήποτε ανάμεσα στους αγώνες και δεν μπορείς να προπονηθείς τόσο σκληρά, όσο θα μπορούσες να κάνεις υπό κανονικές συνθήκες. Ένα μικρό διάλλειμα είναι ιδιαίτερα καλό για όλους στην ομάδα, προτού ξεκινήσουμε ξανά. Εκτός από τη συνηθισμένη δουλειά στον προσομοιωτή, ήμουν σε θέση να περάσω λίγο χρόνο στη Γαλλία με την οικογένεια μου“.

Επόμενη στάση το Sochi, μια πίστα στην οποία πέρυσι μπήκα στο Q3 και τερμάτισα στην πρώτη δεκάδα. Μου αρέσει πολύ η πίστα, ακόμα και αν η χάραξη της διαθέτει πολλές στροφές, οι οποίες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους“.

Το τελευταίο sector είναι αρκετά τεχνικό και οι μεγάλες ευθείες υποδηλώνουν πως θα υπάρξουν μερικές καλές μάχες και προσπεράσεις. Το γεγονός πως η πίστα είναι εντός του Ολυμπιακού πάρκου, της δίνει μια ξεχωριστή αθλητική ατμόσφαιρα και το ίδιο το Sochi έχει εξελιχθεί με την πάροδο των χρόνων“.

Θυμάμαι πως την πρώτη φορά που πήγα με τη Formula 2, δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά τώρα υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα στην πίστα“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS