Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Gasly – “Ήταν μία δύσκολη μέρα”

O Pierre Gasly τερμάτισε στην όγδοη θέση στο Emilia Romagna Grand Prix, γνωρίζοντας, όμως, ότι θα μπορούσε να είχε τερματίσει πιο ψηλά.

Ο Gasly ήταν ένας από τους τέσσερις οδηγούς που επέλεξε να εκκινήσει τον αγώνα με full wets. Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς ο Γάλλος έχανε την μία θέση πίσω από την άλλη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μπει στα pits και να πέσει στο πίσω μέρος του grid.

Η κόκκινη σημαία που βγήκε λόγω της σύγκρουσης Russell-Bottas αποδείχθηκε πολύ σημαντική για τον Gasly, καθώς οι διαφορές εκμηδενίστηκαν κι ο Γάλλος ήταν πλέον σε θέση να παλέψει για βαθμούς.

“Σίγουρα, ήταν μία δύσκολη μέρα. Ξεκινήσαμε από την πέμπτη θέση, αλλά πήραμε μία διαφορετική απόφαση σχετικά με τα ελαστικά στην αρχή του αγώνα και πέσαμε πίσω. Προφανώς, ήμουν πολύ απογοητευμένος, αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε και μετά την κόκκινη σημαία καταφέραμε να βρεθούμε στην όγδοη θέση και να πάρουμε κάποιους βαθμούς, κάτι που είναι πολύ θετικό.”

Ο οδηγός της Alpha Tauri τόνισε ότι η ομάδα δεν κατάφερε να δείξει την δυναμική που έδειξε την χθεσινή μέρα. Βέβαια, κι ο Gasly έκανε λάθος στους τελευταίους γύρους, όταν και πίεζε τον Lance Stroll για την έβδομη θέση, έχοντας έξοδο στην τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να απειλήσει ξανά τον Καναδό.

“Δεν ήταν εύκολο. Άρα, το να τερματίζουμε στους βαθμούς είναι θετικό, αλλά νομίζω ότι μπορούσαμε καλύτερα βάσει της θέσης εκκινήσεώς μας. Δείξαμε την δυναμική του μονοθεσίου το Σάββατο και την επόμενη φορά πρέπει να τα συνδυάσουμε όλα μέσα στο τριήμερο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.