Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Fry – “Μάθαμε πολλά φέτος”

Ο Pat Fry δήλωσε πως τα δύσκολα Grand Prix ήταν το κλειδί για την πρόοδο της Renault στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η Renault κατέλαβε την 5η θέση στους κατασκευαστές με 181 βαθμούς. Στους πρώτους αγώνες η Γαλλική ομάδα παρότι ήταν εντός της βαθμολογούμενης δεκάδας, η εικόνα της δεν ήταν καλή. Και αυτό φάνηκε στο Ισπανικό Grand Prix που τόσο ο Ricciardo, όσο και ο Ocon δεν πήραν βαθμούς. Η αγωνιστική ανάκαμψη ξεκίνησε από το Βέλγιο και έπειτα όταν κατάφερε να βρεθεί 3 φορές στο βάθρο των νικητών.

Από την Βαρκελώνη μέχρι την Τουρκία ήταν νομίζω ο χειρότερος αγώνας της σεζόν. Ενώ ήταν ένα κακό ΣΚ για εμάς, όταν είδαμε και κοιτάξαμε να λύσουμε το πρόβλημα, στην πραγματικότητα καταλήξαμε να επεξεργαζόμαστε αυτό που έπρεπε να κάνουμε“.

Fry
Esteban Ocon, Styrian GP, Qualifying

Ναι, ήταν απογοητευτικό. Αλλά νομίζω ότι μάθαμε πολλά από αυτό για το πώς πρέπει να βελτιστοποιήσουμε το πακέτο που έχουμε. Στο Spa νομίζω ότι το μεσαίο επίπεδο της κάθετης δύναμης (σ.σ. downforce), είναι κλασικά ένα επίπεδο με το οποίο λειτουργεί καλά η Renault. Η γνώση που έχουμε στο στήσιμο και μερικές εξελίξεις που έχουν περάσει, σήμαινε ότι ήταν αρκετά λογικό για εμάς“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.