Formula 1

FP2 Βρετανικού GP – Στην κορυφή ο Lance Stroll

Επεισοδιακό αποδείχτηκε το FP2 με το ατύχημα του Alex Albon να έχει ως αποτέλεσμα την κόκκινη σημαία και την διακοπή του FP2. Υποστροφή για τις δύο Red Bull. Προβλήματα για τον Sebastian Vettel.
Με χρόνο 1:27.274 ανέβηκε στην κορυφή του FP2 ο Lance Stroll. Ο Καναδός ξεπέρασε τους Albon και Bottas, αναδεικνύοντας την δυναμική της φετινής Racing Point.
Πολλά συνέβησαν στην ιστορική πίστα του Silverstone με το τετακέ του Leclerc να είναι το πρώτο χρονικά highlight του απογεύματος.

Με μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά να απομένουν, ο Μονεγάσκος έκανε λάθος με αποτέλεσμα να κάνει τετακέ, έναν γύρο μετά τον ταχύτερο γύρο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Aston Martin Red Bull Racing Honda

Σειρά είχανε οι δύο οδηγοί της Red Bull, οι οποίοι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, όπως ανέφεραν στο team radio. Συγκεκριμένα, όπως είπαν, αντιμετώπιζαν υπερβολική υποστροφή στις στροφές χαμηλών ταχυτήτων, με τον Alex Albon να αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και στις στροφές μεσαίων ταχυτήτων.

Sebastian Vettel – Scuderia Ferrari

Τα προβλήματα για τον Γερμανό πολυπρωταθλητή δεν σταμάτησαν στο FP1. Ο “Seb” αντιμετώπιζε προβλήματα με το μονοθέσιό του καθ’όλη την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Αποκορύφωμα ήταν ένα πρόβλημα στο αριστερό του πετάλι (φρένο) που προήλθε από κάτι που είχε χαλαρώσει μέσα στο μονοθέσιο. Αποτέλεσμα αυτού, ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής να διακόψει τον γύρο του και να μπει στα pits όπου ο ίδιος έψαχνε να βρει τι ήταν αυτό που του προκάλεσε αυτήν την δυσφορία.

Alex Albon – Κόκκινη Σημαία

Μετά τον Charles Leclerc, ήταν η σειρά του Alex Albon να υποπέσει σε λάθος και συγκεκριμένα στην Stowe. Ο Ταϊλανδός πιλότος είχε μια άσχημη σύγκρουση με τις μπαριέρες στην εν λόγω στροφή, γεγονός που έφερε την κόκκινη σημαία άρα και την διακοπή του FP2.

fp2 silverstone
Lance Stroll στην κορυφή

Με την επανεκκίνηση δεν είχαμε κάποιο άλλο ατύχημα, ωστόσο ο Lance Stroll κατάφερε να κάνει τον ταχύτερο χρόνο. Έτσι, σκαρφάλωσε στην κορυφή της κατάταξης του FP2.

Nicholas Latifi

Πρωταγωνιστής σε ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο ήταν ο Καναδός πιλότος της Williams, Nicholas Latifi. Ο μοναδικός rookie της φετινής χρονιάς, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του χωρίς πίεση ενώ το FP2 είχε ολοκληρωθεί, με την κίτρινη σημαία να ακολουθεί.

Αναλυτικά:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!