FORMULA ENEΑ

Αναβλήθηκε η έναρξη της νέας σεζόν στην Formula E

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Formula E για το 2021 στην Χιλή, αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας.

Το ξεκίνημα του έβδομου πρωταθλήματος της Formula E, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Santiago EPrix στην Χιλή.

“Μετά από διαβουλεύσεις με τον δήμο του Santiago, αποφασίστηκε πως το EPrix του Santiago θα αναβληθεί.” Επιβεβαίωσε η Formula E.

“Οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν ως double-header στις 16 και 17 Ιανουαρίου. Ωστόσο εμείς εργαζόμαστε με την πόλη ώστε να διεξαχθούν αργότερα μέσα στο πρώτο τέταρτο του 2021.”

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο λόγος που οδήγησε την διοργάνωση σε αναβολή. Πολύ πιθανή φαίνεται να είναι η δυσκολία της μεταφοράς του εξοπλισμού από την Ευρώπη στην Νότια Αμερική, λόγω της πανδημίας.

Η σεζόν του 2019-2020 δέχθηκε μεγάλη επιρροή από την πανδημία. Μετά την ακύρωση αρκετών αγώνων, έγιναν 6 αγώνες στο Βερολίνο ώστε τελικά να κλείσει η σεζόν αυτή με 11 μόλις αγώνες.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα μέσα στον μήνα, έγιναν και τα χειμερινά τεστ στη Βαλένθια, συγκεκριμένα στο Ricardo Tormo Circuit.

Εντωμεταξύ, η σεζόν του 2021 είναι η πρώτη σεζόν στην μικρή θα λέγαμε ιστορία της Formula E της οποίας η έναρξη έχει δεχθεί αναβολή.

Το θέμα ωστόσο, είναι πως αυτή η αναβολή είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει νέα πρόβληματα και με τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Ο επόμενος θεωρητικά προγραμματισμένος γύρος του πρωταθλήματος μετά την Χιλή, είναι το Diriyah EPrix στην Σαουδική Αραβία τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC