ESPORTSFormula 1

Φοβερή νίκη από τον Λεζαντ στο GP Ισπανίας – VGL Ultimate

Μια φοβερή νίκη του Κωστα Λεζαντ στο Grand Prix της Ισπανίας της VGL Ultimate ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει για 26 γύρους την σκληρή γόμα αρπάζοντας την νίκη από τον Παναγή Δρακάτο που από την αρχή ήταν το φαβορί!

Qualifying:

Την pole position στον 4 γύρο της VGL Ultimate κατάφερε να πάρει ο Ιωάννης Σπάνιας με 2ο τον Παναγή Δρακάτο και 3ο τον Ηλία Ράπτη.

Race:

Στην εκκίνηση ο Δρακάτος κατάφερε να φύγει πολύ καλύτερα παίρνοντας την 1η θέση από νωρίς στον αγώνα. Για αρκετούς γύρους οι διάφορες των οδηγών ήταν κάτω από δευτερόλεπτο. Αυτό έδινε την δυνατότητα προσπέρασης σε κάθε οδηγό με την χρήση του DRS. Οι περισσότεροι οδηγοί διάλεξαν την σκληρή γόμα από νωρίς στον αγώνα. Βέβαια έπρεπε να διατηρήσουν τα ελαστικά τους καθώς θα υπήρχε μεγάλη φθορά στο τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Λεζάντ και ο Δρακάτος μπήκαν στον ίδιο γύρο στα Pit για αλλαγή ελαστικών. Όμως είχαν να αντιμετωπίσουν πιο αργά μονοθέσια στην πίστα αφού βγήκαν από τα Pit. Ο αγώνας ήταν σταθερός για αρκετή ώρα μέχρι που ήρθε το Virtual Safety Car στον 27 γύρο.

Επανεκκίνηση αγώνα:

Φαίνεται πως ο Κώστας Λεζάντ είχε κάνει εξαιρετική διαχείρηση της σκληρής γόμας με αποτέλεσμα να μείνει έξω στην πίστα. Αντίθετα ο Δρακάτος βρήκε την ευκαιρία να μπει στα στα Pit για την μαλακή γόμα. Δυστυχώς για εκείνον έχασε την πρώτη θέση κολλημένος πίσω από τον Κώστα Λεζάντ. Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Κώστας Λεζάντ μετά από 26 γύρους με την σκληρή γόμα. Ο Παναγής Δρακάτος τερμάτησε στην 2η θέση ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Ιωάννης Σπάνιας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter.