Κατά της συμφωνίας FIA-Ferrari 7 ομάδες του grid

Αναβρασμός επικρατεί στον κόσμο της Formula 1, μετά από την σημερινή ανακοίνωση όλων των ομάδων (πλην φυσικά αυτών που προμηθεύει η Ferrari) η οποία στρέφεται ξεκάθαρα κατά της διοργανώτριας αρχής για την προ λίγων μερών ανακοίνωση της, με την οποία έκλεινε το ζήτημα της κινητήριας μονάδας της Ferrari “με ιδιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ομάδων:

Εμείς, οι υπογραφόμενες ομάδες, είμαστε έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από την ανακοίνωση της FIA στις 28 Φεβρουαρίου σχετικά με το τέλος της έρευνας της για την μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari.

Μια διεθνής διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη να ενεργεί με τα υψηλότερα στάνταρ διακυβέρνησης, ακεραιότητας και διαφάνειας.

Μετά από μήνες ερευνών από την FIA, οι οποίες έγιναν μόνο μετά από αίτημα των άλλων ομάδων, αντιτασσόμαστε κατηγορηματικά στην ενέργεια της FIA να συμφωνήσει σε έναν απόρρητο διακανονισμό με την Ferrari για να λήξει το θέμα.

Επομένως, δηλώνουμε δημόσια την κοινή επιθυμία μας να εξετάσουμε την πλήρη αποκάλυψη των στοιχείων αυτού του θέματος, διασφαλίζοντας την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων. Το κάνουμε εκ μέρους των φιλάθλων, των συμμετεχόντων και των μετόχων της Formula 1.

Επιπρόσθετα, επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, διαμέσου των οργάνων της FIA.

McLaren Racing, Mercedes-Benz Grand Prix, Racing Point, Red Bull Racing, Renault Sport Racing Scuderia Alpha Tauri, Williams Grand Prix.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Τσιάκαλος

Η πρώτη του ανάμνηση από Formula 1 είναι να ρωτάει το 2003 αποσβολωμένος τον πατέρα του γιατί ο Barrichello δεν πήρε το πρωτάθλημα αν και κέρδισε στον τελευταίο αγώνα - και μετά από κάποιες αναγκαίες εξηγήσεις μετά, άρχισε το κόλλημα... Θα τον βρείτε να ποστάρει μεγάλα και δυσανάγνωστα κείμενα στο f1racingnews.gr και να (προσπαθεί να) ταλαιπωρεί κόσμο στο twitter.

F1RACINGNEWS