Η FIA επιβεβαίωσε άλλα οκτώ κρούσματα Covid-19

Το κυβερνητικό σώμα της Formula 1,η FIA ανακοίνωσε άλλα οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 , μετά από τον τελευταίο γύρο τεστ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τα 1506 τεστ τα οποία έγιναν μεταξύ 9 έως 15 Οκτωβρίου, διαγνωστικάν θετικά δύο μέλη της Renault. Τα συγκεκριμένα άτομα, βρισκόταν στην Ισπανία την ημέρα γυρισμάτων του Alonso. Επιπλέον, δεύτερο μέλος της Mercedes βγήκε θετικό κατά τη διάρκεια του Eifel GP. *Το πρώτο κρούσμα της Mercedes περιλαμβάνεται στα παραπάνω κρούσματα.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός κρούσματων μέσα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο αυτήν την εβδομάδα σημειώθηκε και ο δεύτερος μικρότερος αριθμός από πραγματοποιημένα τεστ κορονοϊου. Παρόλο αυτά αυτό δεν ανησυχεί την FIA για την περίπτωση ύπαρξης παραπάνω μη διαγνωσμένων κρούσματων.

Η Formula 1 ήταν από τα πρώτα “μεγάλα” αθλήματα τα οποία επέστρεψαν την περίοδο της πανδημίας. Μέχρι στιγμής αυτή η επιστροφή ήταν αρκετά επιτυχής. Μετά από τα πολλές χιλιάδες τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 35, μετά από περίπου τρεισήμισι μήνες .

Perez

Ο Sergio Perez , είναι ο μόνος οδηγός ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορονοϊό. Αυτό είχε συμβεί όταν ο Μεξικανός οδηγός της Racing Point , πήγε για λίγες μέρες πίσω στο Μεξικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο Grand Prix στο Silverstone.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS