Η Ferrari στοχεύει σε επαναστατικό σχεδιασμό για τον κινητήρα του 2022.

Σύμφωνα με το motorsport.com η Scuderia στοχεύει σε ανασχεδιασμό του κινήτηρα της για το 2022, έναν σχεδιασμό που δεν έχει ξανασυμβέι στην ιστορία του σπορ.

Η Ferrari είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την αλλαγή στους κανονισμούς και το πλάνο που έχει βάλει σαν στόχο περιλαμβάνει και την αναδιαμόρφωση του κιντήρα της.

Η Ιταλική ομάδα έμεινε πολύ πίσω στην εξέλιξη του κινητήρα της ελέω Covid-19, και η αδυναμία του κινητήρα της σε σχέση με τις άλλες ομάδες ήταν εμφανής. Oι κόκκινοι δουλέυουν σκληρά για την εξέλιξη του κινητήρα για το 2021 ώστε να καλύψουν όσο μπορούν την απόσταση όσον αφορά τον συναγωνισμό. Όμως έχουν ξεκινήσει ήδη και την εξέλιξη του κιντήρα για τη σεζόν του 2022.

Η ομάδα από το Maranello είναι έτοιμη να ανασχεδιάσει τον κινητήρα φέρνοντας επανάσταση στο σπορ.

Ferrari

Μια αλλαγή που πρόκειται να κάνει, η οποία ακολουθεί την κατεύθυνση της Mercedes, είναι να διαχωρίσει τον συμπιεστή από το Turbo, μια ιδέα που είχε ασπαστεί και η Honda χρόνια πριν. Τώρα βρίσκονται και τα δύο στοιχεία στην πλευρά του κιβωτίου, αλλά του χρόνου θα είναι χωρισμένα και στις δύο πλευρές.

Όμως το 22 θα το πάει ένα βήμα παραπέρα καθώς θα φέρει τον συμπιεστή μέσα στο κουτί εισαγωγής των 6 κυλίνδρων.

Αυτό θα αποτελέσει μια επαναστατική αλλαγή καθώς όχι μόνο θα αποκτήσει περαιτέρω δύναμη ο κινητήρας, αλλά θα ενισχύσει και τα αεροδυναμική εξέλιξη καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος λόγω του ότι ο κινητήρας θα είναι πιο πρακτικός σε μέγεθος.

Mία τέτοια σχεδίαση θα αποτελέσει πρόκληση, καθώς θα πρέπει να συνδυάσει την αύξηση της δύναμης μαζί με την αξιοπιστία.

Παρόλο που ορισμένοι μέσα στην Ferrari προτιμούν να εξελίξει η Scuderia τον κινητήρα της SF21(2021) για το 2022, η Ιταλική ομάδα θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους νέους κανονισμούς.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter

F1RACINGNEWS