Ferrari – Αποκαλύφθηκε η F1-75

Η Ferrari παρουσίασε στο κοινό και στους εκπροσώπους των media το νέο μονοθέσιό της, με το όνομα “F1-75”.

Η Ferrari πραγματοποίησε διαδικτυακά πριν από λίγο τα αποκαλυπτήρια της F1-75. Η ιταλική ομάδα αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο για τη φετινή σεζόν, το οποίο θα οδηγήσουν για πρώτη φορά Carlos Sainz και Charles Leclerc στις τριήμερες χειμερινές δοκιμές στη Βαρκελώνη.

Η ομάδα είχε στρέψει την προσοχή της στον σχεδιασμό του μονοθεσίου από πολύ νωρίς, όπως είχε δηλώσει ανοικτά. Τα 2 κύρια χρώματα του μονοθεσίου είναι το κόκκινο και το μάυρο, ενώ από το μονοθέσιο απουσιάζει και η Mission Winnow, καθώς Ferrari και Philip Morris πήραν διαζύγιο. Το 75 συμβολίζει τα χρόνια που πέρασαν από όταν η Ferrari κυκλοφόρησε το πρώτο της αυτοκίνητο.

Το παρόν έδωσαν στα αποκαλυπτήρια και οι δύο οδηγοί, οι οποίοι ευελπιστούν η F1-75 να τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικούν νίκες. Ο Sainz δήλωσε περισσότερο από έτοιμος, ενώ τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να πάει την ομάδα ένα βήμα μπροστά.

“Είμαι περισσότερο από έτοιμος για φέτος. Η περυσινή χρονιά ήταν καλή για εμένα, επειδή κατάφερα να μάθω πώς δουλεύει η ομάδα εκ των έσω, να προσαρμοστώ σε ένα νέο περιβάλλον. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έμαθα για τη Ferrari και πώς όλα λειτουργούν εδώ. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία για εμένα.”

“Τώρα είναι ώρα να πάω την ομάδα ένα βήμα μπροστά. Θέλουμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα το 2022.”

“(Το μονοθέσιο) είναι πρωτοποριακό, διαφορετικό. Αρκετές ιδέες είναι αντισυμβατικές. Μου αρέσει, επειδή είναι ριζοσπαστικό, κάτι το οποίο θες να είναι ένα μονοθέσιο.”

Ο Ισπανός, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει μπροστά απ’τον ομόσταβλό του στο πρωτάθλημα πέρυσι, αναφέρθηκε και στα νέα ελαστικά 18 ιντσών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν φέτος.

“Τα δοκιμάσαμε πέρυσι στο περυσινό μονοθεσιο και ήδη αισθανόμουν ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα μας δώσουν τη δυνατότητα να πιέσουμε λίγο περισσότερο στους αγώνες, να μονομαχήσουμε με μονοθέσια λίγο περισσότερο. Το μόνο ερωτηματικό παραμένει η ορατότητα. Τα ελαστικά φαίνονται μεγάλα, θα καλύπτουν αρκετό χώρο και σε σιρκουί πολής μπορεί να υπάρχει μία δυσκολία.

GROUP_WHITE_SPONSOR_JPG_00003.jpg
Ο ομόσταβλος του Sainz, Charles Leclerc, μίλησε για το livery, το οποίο, όπως είπε, του αρέσει και ταιριάζει απολύτως. Τόνισε ότι προσπαθούν να αναπαραστήσουν τις παλιές μέρες της Scuderia.

“Ναι, μου αρέσει το livery. Νομίζω ότι ταιριάζει απολύτως. Είναι σκούρο κόκκινο, μοιάζει πιο επιθετικό, αλλά για ένα μονοθέσιο σαν κι αυτό, νομίζω ότι ταιριάζει απολύτως. Έχουμε το λογότυπο της επετείου των 75 ετών, το οποίο πιστεύω ότι ταιριάζει με τα χρώματα. Προσπαθούμε να αναπαραστήσουμε τις παλιές μέρες της Ferrari. Πιστεύω ότι το χρώμα (το livery), είναι μια μίξη των χρωμάτων που είχαμε πέρυσι στον εμπρός άξονα, με ό,τι είχαμε στο πίσω μέρος””

“Πιστεύω πως αυτό είναι και το αγαπημένο μου πράγμα στο μονοθέσιο. Το πόση δουλειά έχει γίνει στο bodywork είναι εμφανές, οπότε ναι, φαίνεται εντυπωσιακό και extreme, κάτι που μου αρέσει.”

CLCS_JPG_00002.jpg
Το παρόν, φυσικά, έδωσε και ο επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, ο οποίος δήλωσε ότι η ομάδα εστίασε στην κινητήρια μονάδα, την οποία χαρακτήρισε κλειδί.

“Αν προσέξετε το πλάισιο, θα δείτε ότι αρκετή προσπάθεια πήγε στον κινητήρα. Το πλάισιο είναι πολύ διαφορετικό, η ψύξη. Πάνω στην κινητήρια μονάδα δουλέψαμε όχι μόνο πέρυσι, αλλά και τον χειμώνα, καθώς ξέρουμε ότι θα είναι κλειδί για τις επερχόμενες χρονιές.”

“Οπότε, τον εξελίξαμε με αρκετές καινοτομίες στον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, εξελίξαμε και τα υβριδικά μέρη που φέραμε πέρυσι ακόμα περισσότερο. Πιστεύω ότι έγιναν αρκετά. Αλλά επίσης, δουλέψαμε αρκετά και στην ανάρτηση. Είναι διαφορετικές, όπως και η πίσω αεροτομή.”

“Τα μονοθέσια είναι και διαφορετικά, λόγω του ground effect. Το σχήμα των πατωμάτων, που δεν φαίνεται εδώ, τουλάχιστον για εμένα, είναι αρκετά εκπληκτικό. Έχει γίνει εκπληκτική δουλειά.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS