Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ferrari – Η αποκάλυψη της SF21

Η Scuderia Ferrari παρουσίασε το νέο μονοθέσιο της Ιταλικής ομάδας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της F1 για το 2021.

Μετά την παρουσίαση του οδηγικού διδύμου στις 26 Φεβρουαρίου, ακολούθησε σήμερα και η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Ιταλικής ομάδας. Το οδηγικό lineup αποτελείται από τους Charles Leclerc και Carlos Sainz. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η “filming day” της ομάδας, στην πίστα του Μπαχρέιν.

Mattia Binotto, team principal Ferrari:

Νομίζω ότι πέρυσι το κύριο ζήτημα ήταν η ταχύτητα στις ευθείες. Όχι μόνο η ταχύτητα αλλά και η δύναμη και το drag. Με βάση τις προσομοιώσεις μας σήμερα. Με βάση αυτό που μπορούμε να δούμε όσον αφορά την δύναμη ισχύος από τα δυναμόμετρα και από το drag του μονοθεσίου στην αεροδυναμική σήραγγα, νομίζω ότι ανακτήσαμε αρκετή ταχύτητα στις ευθείες“.

Ferrari
Η νέα Ferrari SF21

Περιμένω λοιπόν ότι η ταχύτητα δεν θα είναι ένα τέτοιο ζήτημα όπως ήταν πριν. Ελπίζουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θα το γνωρίζουμε μόνο όταν είμαστε στο Μπαχρέιν. Διότι είναι πάντα σχετικό με αυτό που κάνουν οι άλλοι. Πιστεύουμε όμως ότι το αυτοκίνητό μας είναι σίγουρα πιο αποδοτικό σε σύγκριση με αυτό που είχαμε πέρυσι. Και όταν λέω ότι είναι αποδοτικό, είναι τόσο από την άποψη της αεροδυναμικής, όσο και από την άποψη της μονάδας ισχύος“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.