Η Ferrari εξετάζει την περίπτωση εμφάνισης της B Spec SF23, μετά και την απογοητευτική της εμφάνιση στο πρώτο μέρος του 2023
Το 2023 έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο για την Ferrari. Από τις δοκιμές εξέλιξης στο Μπαχρέιν η SF23 αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την διαχείρηση των ελαστικών, το οποίο υπήρχε από πέρυσι και δεν επιλύθηκε. Μετά και το πέρας του GP Αυστραλίας, η Ferrari έχει μαζέψει 26 βαθμούς. Αυτό είναι το χειρότερο της ξεκίνημα, από το 2009.
Ο Charles Leclerc είναι ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς. Ο Μονεγάσκος έχει μονάχα 6 βαθμούς, τους οποίους κατέκτησε στον αγώνα του GP Σαουδικής Αραβίας, στο σιρκουί της Jeddah. Στο Μπαχρέιν εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λάβει από τον δεύτερο κιόλας αγώνα της χρονιάς, ποινή 10 θέσεων. Στην Αυστραλία ο Leclerc επιχείρησε να προσπεράσει από την εξωτερική της στροφής “3”, αλλά έκανε λάθος και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα.
Ο Carlos Sainz δήλωσε ότι η Red Bull είναι καλύτερη σε πολλόυς τομείς και είπε ότι η Ferrari πρέπει να κάνει διαφορετικά πράγματα από ότι έκανε έως τώρα, για να αλλάξει την κατάσταση
“Η Red Bull αυτή την στιγμή είναι ανώτερη παντού. Είναι στις κατατακτήριες, στους αγώνες, στην τελική ταχύτητα στην ευθεία. Είναι στις στροφές μέσης και χαμηλής ταχύτητας. Στην διαχείρηση των ελαστικών και στο κράτημα στα kerbs και στα bumps. Πρέπει να ξεκάθαρα να αλλάξουμε κάτι“.
“Πρέπει να πάμε και να ελέγξουμε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που βρισκόμαστε τώρα. Νομίζω ότι η εξαιρετικά καλή απόδοση στην αρχή της περασμένης σεζόν μας έκανε, νομίζω, να συνεχίσουμε να πιέζουμε με αυτό το concept και με αυτό το σχέδιο στο μονοθέσιο. Αλλά νομίζω ότι συνειδητοποιούμε τώρα ότι η Red Bull έχει ένα σαφές πλεονέκτημα παντού και ότι πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε δεξιά και αριστερά μας“.
Από την δική του πλευρά, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Frederic Vasseur ανέφερε τα εξής:
“Δεν σκοποεύουμε να αλλάξουμε κάτι επάνω στο concept μας“.
“Έχουμε μια πλειάδα από αναβαθμίσεις που πρόκειται να έρθουν. Αλλά δε θα είναι για τον αγώνα στο Μπακού. Στο Αζερμπαϊτζάν θα έχουμε το πακέτο για την κάθετη δύναμη (σ.σ. downforce) και μαζί με το sprint race, δε θα είναι εύκολο. Σε κάθε αγών θα έχουμε και από μια καινούργια αναβάθμιση για το μονοθέσιο“.
Και κατέληξε ο Vasseur:
“Παραμένουμε πιστοί στο πλάνο μας. Κάναμε κάποιες προσαρμογές όσον αφορά την ισορροπία και τη συμπεριφορά, και ήταν πολύ καλύτερα στη Μελβούρνη, και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν πάμε σε B Spec μονοθέσιο. Δεν θα έρθουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό. Θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε και θα προσπαθήσουμε να το ανανεώνουμε μαζικά“.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.