Η Ferrari απλά ξέχασε να πει στο Leclerc για την ποινή του Vettel

H Ferrari παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος με το να μην πει στον Charles Leclerc σχετικά με την ποινή πέντε δευτερολέπτων που δέχτηκε ο Vettel στο Grand Prix του Καναδά.

Ο Vettel τιμωρήθηκε επειδή στο 48ο γύρο όταν βγήκε εκτός πίστας και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα.

Αλλά ο Leclerc δεν ήξερε ότι υπήρχε η πιθανότητα να κατακτήσει την δεύτερη θέση αν έφτανε αρκετά κοντά στον Vettel και στο τέλος έχασε την θέση για ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto αποκάλυψε ότι με την ένταση της κατάστασης, δεν υπήρξε ενημέρωση στον Μονεγάσκο οδηγό ότι ο Vettel είχε ποινή.

“Δεν του το είπαμε.”είπε ο Binotto.

“Ήταν ένα λάθος από την μεριά μας. Ήμασταν πολύ απασχολημένοι στο pitwall και απλά το ξεχάσαμε. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει αλλά δεν το κάναμε.”

Ο Leclerc είπε ότι ακόμα και αν ήξερε για την ποινή, δεν θα ήταν σε θέση να καλύψει το κενό.

Ερωτηθείς αν θα είχε κάνει τίποτα διαφορετικά αν είχε ενημερωθεί για την δυσάρεστη θέση του Vettel, o Leclerc είπε:” Όχι. Επειδή ούτως ή άλλως πίεζε πολύ σκληρά προσπαθώντας να τους προλάβω.”

“Είδα ότι πάλευαν και είδα ότι ήταν πολύ κοντά. Είδα επίσης ότι ήμασταν και πολύ γρήγοροι.”

“Πίεζα σκληρά ώστε αν γινόταν κάτι να είχα την ευκαιρία να είμαι όσο πιο κοντά. Οπότε όχι δεν θα άλλαζα την προσέγγιση μου.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS