Η Ferrari του 2020 πολύ διαφορετική από την SF90 – Binotto

Η φιλοσοφία στο μονοθέσιο της Ferrari για το 2020 είναι “ακραία” στη φύση της και “εντελώς διαφορετική” σε σχέση με το περσινό μονοθέσιο δηλώνει ο Mattia Binotto.

H Ιταλική ομάδα έγινε η πρώτη ομάδα που παρουσίασε το φετινό της μονοθέσιο με κωδικό όνομα SF1000 στο δημοτικό θέατρο Romolo Valli  κοντά στο Maranello.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο Binotto εξήγησε τις βασικές διαφορές μεταξύ του περσινού και φετινού μονοθεσίου.

Οι κανονισμοί παρέμειναν σταθεροί, οπότε είναι δύσκολο να αλλάξουμε εντελώς το μονοθέσιο.” είπε ο Binotto.

Το σημείο εκκίνησης του μονοθεσίου συνεχίζεται από το προηγούμενο έτος και την SF90, αλλά σίγουρα ήμασταν όσο ακραίοι μπορούσαμε.”

Εξελιξαμε το μονοθέσιο και προσπαθήσαμε να βρούμε την μέγιστη απόδοση,  προσπαθώντας να μεγιστοποιησουμε το επίπεδο της κάθετης δύναμης, οπότε ολόκληρο το μονοθέσιο, το μονοκόκ, η διάταξη της μονάδας ισχύος, το κιβώτιο ταχυτήτων τοποθετηθηκαν ώστε να έχουμε ένα πολύ στενό και λεπτό σχήμα το οποίο είναι αρκετά ορατό.

Δουλέψαμε σε όλα τα εξαρτήματα. Η ανάρτηση έχει σχεδιαστεί για να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο set up της όταν είναι στην πίστα. Προσπαθώντας να προσαρμόσουμε το set up σε ότι ταιριάζει καλύτερα στους δύο οδηγούς μας.”

Προσπαθήσαμε πολύ να διατηρήσουμε χαμηλά το βάρος. Δουλέψαμε πολύ στην μονάδα ισχύος. Δουλέψαμε σε κάθε ένα εξάρτημα για να βελτιώσουμε πρώτα απ’ολα την επίδοση αλλά και γενικά. Καθώς με την αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς η κατανάλωση της βενζίνης θα μειωθεί στο 50%.”

Οπότε μπορεί να φαίνεται πολύ παρόμοιο με το περσινό μονοθέσιο αλλά πιστέψτε με είναι τελείως διαφορετικό.”

Ο Binotto ακόμα δήλωσε πως η ομάδα του θα πρέπει να μάθει από τα “αδύνατα σημεία” του 2019. Όπως την ασυνεπή απόδοση και αξιοπιστία.

Είναι αποτέλεσμα μεγάλης δουλειά, αφοσίωσης, θυσίας και μερικές φορές των δυσκολιών και των προκλήσεων. “

Πρέπει να μεγαλώσουμε και να μάθουμε από τα λάθη μας. Πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό και να επικεντρωθούμε στην αξιοπιστία η οποία ήταν μία από τις αδύναμες στιγμές μας την περασμένη σεζόν. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS