Formula 1

Οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως ο Fernando Alonso δεν θα χάσει τις δοκιμές

Ο Fernando Alonso δεν θα χάσει τις δοκιμές πριν από την σεζόν, σύμφωνα με τη Μάρκα που αναφέρει ότι οι γιατροί του του έδωσαν μια “καλή πρόγνωση” μετά το ποδηλατικό ατύχημα.

O Fernando Alonso ενεπλάκη σε ατύχημα την Πέμπτη. Ο Ισπανός χτύπησε με αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν σε προπόνηση κοντά στο σπίτι του στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Οι αρχικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι τραυματίστηκε το σαγόνι του.

Σύμφωνα με τη Marca, δεν θα χάσει τις χειμερινές δοκιμές.

“Το χτύπημα ήταν στο πρόσωπό του, δίχως να επηρεάσει τα χέρια και τα πόδια του, και το σαγόνι θα μπορούσε να πάθει κάποιο κάταγμα ή να σπάσουν κάποια δόντια, σύμφωνα με την αξονική τομογραφία που έγινε”, αναφέρει η ισπανική δημοσίευση.

“Οι γιατροί φαίνεται να έχουν ευχάριστη πρόγνωση αφού τον έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να χάσει τις δοκιμές στα μέσα Μαρτίου ή την έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου”.

Η αναφορά προσθέτει ότι τεστ την Παρασκευή θα καθορίσει εάν ο οδηγός της Alpine χρειάζεται χειρουργίο.

“Εν πάσει περιπτώσει, θα υπάρξουν οι εξετάσεις, με λιγότερο οίδημα στα τραύματα, που θα καθορίσουν εάν είναι απαραίτητη μια μικρή εγχείρηση ή ποια θεραπεία πρέπει να κάνει ο οδηγός και τον τελικό βαθμό σοβαρότητας”, συνέχισε.

Ο Dr Jose Gonzalez εξήγησε: “Εάν υπάρχει κάταγμα της κάτω γνάθου, οι έλεγχοι θα γίνουν επειδή θέλουν να δουν εάν υπάρχει μετατόπιση και αν θα τοποθετηθεί μια πλάκα σε αυτή.”

“Εάν είναι ένα καθαρό κάταγμα, δεν πρέπει να χρειάζεται περαιτέρω ελέγχους.”

Ούτως ή άλλος, ό, τι κι αν είναι, δεν είναι σοβαρός τραυματισμός.

“Έτσι, μπορεί να ειπωθεί, σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα, ότι θα μπορέσει να συμμετάσχει χωρίς προβλήματα στις δοκιμές πριν από την σεζόν στο Μπαχρέιν.”

Ο Fernando Alonso επιστρέφει στο grid αυτή τη σεζόν μετά από δύο χρόνια απουσίας από τη Formula 1. Επιστρέφει με την Alpine, την πρώην ομάδα της Renault. Θα είναι ομόταυλος του Esteban Ocon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube, Tik Tok,Discord και Twitter.